MiR logo

Novi i suvremeni sveučilišni preddiplomski studijski program Matematika i računarstvo, razvijen u suradnji s tvrtkama članicama udruge Osijek Software City po uzoru na slične Computer Science preddiplomske studije europskih i američkih sveučilišta, upisuje prvu generaciju studenata na jesen 2017. godine. Registriranje programa u sustavu Postani student je upravo u tijeku i očekuje se da program u kratkom vremenu bude vidljiv maturantima.

Kao podrška ovom novom programu otvorena je web stranica na domeni cs.mathos.unios.hr, gdje na brzi način možete doći do svih bitnih informacija vezanih uz novi program kao i postavljati pitanja. Također, otvoren je i facebook profil.

 

Nositelj / izvođač studija: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Odjel za matematiku

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija: Sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) matematike i računarstva (univ. bacc. math. et comp.)

Trajanje studija: tri godine (šest semestara), pri čemu će kandidat sakupiti minimalno 180 ECTS bodova

 

U Osijeku, gradu softvera, u IT sektoru trenutno radi preko 1000 ljudi. Želiš im se priključiti ili ostvariti karijeru u bilo kojoj svjetskoj tvrtki na pozicijama Software Developera, Data Scientista, Big Data Engineera, Database Developera ili nekom od drugih najtraženijih tehnoloških zanimanja?

Nauči kako održavati računalne mreže i sigurnost računalnih sustava, raditi s bazama podataka (SQL, noSQL, Big Data), koristiti proceduralne, funkcijske i objektno orijentirane programske jezike, baviti se grafičkim programiranjem (OpenGL), algoritmima i strukturama podataka, izrađivati mobilne, web i ugrađene aplikacije, upravljati projektima, kao i implementirati algoritme upravljanja i umjetne inteligencije na dinamičkim (robotskim) sustavima.

Studenti računarstva na Odjelu na matematiku su od strane poslodavaca u 2016. godini proglašeni najboljim u 10 od 11 kategorija s područja razvoja softvera u odnosu na ostale fakultete (Znanja i vještine studenata osječkih fakulteta). 

Pridruži nam se!