Podrška kroz studij

Mentori-voditelji godišta

Sustav podrške kroz studij pruža potporu studentima prvenstveno u   postizanju   akademskih   ciljeva, ali   i u  razvoju  vještina i kompetencija  potrebnih  za  ostvarivanje  vlastitih  potencijala,  profesionalnih  i  osobnih. U širem  kontekstu,  jedan  od  ciljeva mentorskog sustava je   unaprijediti   komunikaciju te doprinijeti izgrađivanju povjerenja i poštovanja između studenata i zaposlenika Odjela, kao i između samih studenata s ciljem unaprjeđivanja kvalitete studija i studiranja na Odjelu  za matematiku.

Nastavnik mentor-voditelj godišta sa studentima komunicira putem mrežne stranice pridružene određenom godištu. Studenti mogu postavljati općenita pitanja vezano za nastavu i studije na glavnoj stranici podrške kroz studij, a pitanja specifična za pojedina godišta mogu postavljati na poveznicama koje su gore navedene. Studenti mogu bez ustručavanja postavljati svoja pitanja jer vrlo je vjerojatno da postavljena pitanja zanimaju i druge studente. Ukoliko se ukaže potreba za individualnim sastankom, studenti se mogu obratiti nastavniku mentoru-voditelju godišta u terminu predviđenom za konzultacije.


Obavijesti

 • [20.10.2017.] Raspisan natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.
  Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.
  Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine , a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, tel. 01/4594-583, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranica.
 • [20.10.2017.] Upitnik - ABECEDA Informiranja mladih
  PRONI Centar za socijalno podučavanje početkom rujna započeo je s provedbom projektom ABECEDA informiranja mladih. Cilj projekta je definirati modele informiranja mladih na području grada Osijeka, u strukturiranom dijalogu između mladih i donositelja odluka s područja Grada. Ciljana skupina su mladi od 15 do 30 godina, ali i donositelji odluka u gradu Osijeku.
  Upitnik je dostupan na linku.

 • [12.10.2017.] CEEPUS Info dan: poziv
  Agencija za mobilnost i programe EU organizira prezentaciju o CEEPUS programu  i mogućnostima stipendiranja koje su studentima i nastavnom osoblju dostupne u okviru navedenog programa. Prezentacija će se održati u četvrtak, 19. listopada 2017., u Auli Rektorata, Trg Sv. Trojstva 3, Osijek, s početkom u 10.00 sati.
 • [11.10.2017.] Natječaj za likovno rješenje plakata 21. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i naslovne stranice Vodiča za buduće studente.
  Raspisan je natječaj za izradu likovnog rješenja plakata 21. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i naslovne stranice Vodiča za buduće studente za akademsku godinu 2018./2019. Na natječaj mogu se prijaviti studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a više informacija može se pronaći na linku.
 • [28.09.2017.] Otvorene su prijave za 24sata Hackathon powered by Vipnet, na kojem nagrađujemo čak tri tima, a pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine.
  Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu. Timovi će snage odmjeriti 14. i 15. listopada, a natjecanje će se održati u HUB385 u Zagrebu.
  Sve o 24ata Hackathonu možete vidjeti i na Facebooku. Prijavite se već danas!
 • [27.09.2017.] Psihološko savjetovalište za studente
  Cilj Savjetovališta je pružiti studentima podršku u svladavanju akademskih, ali i osobnih poteškoća u svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja efikasnosti studiranja.
  Savjetovanje je besplatno i dostupno za sve studente Sveučilišta u Osijeku. Termin možete dogovoriti e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nalazimo se na adresi Cara Hadrijana 10c (sveučilišni kampus).

  Više informacija može se pronaći na web stranici , a obavijesti o nadolazećim radionicama mogu se pronaći preko Facebooka.

uvodni sat

 • [25.09.2017.]Početak nastave u akademskoj 2017./2018. godini
  Prvi - uvodni sat s novim studentima prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike i preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike i računarstva održat će se u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine u 9:00 sati u predavaonici broj 1. Nakon uvodnog sata nastava je prema rasporedu koji će biti objavljen na webu.

  Nastava na 1., 2., i 3. godini preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike, Matematike i računarstva i integriranog sveučilišnog nastavničkog studija Matematike i informatike počinje 2. listopada 2017.
  Nastava na diplomskom sveučilišnom studiju Matematike i integriranom sveučilišnom nastavničkom studiju Matematike i informatike na 4. i 5. godini počinje u ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine.
  Prezentacija održana na uvodnom satu je dostupna na sljedećem linku.

Zanimljivosti

JohennesJung

     U perodu od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. Odjel za matematiku posjetio je student Johannes Jung sa Technische Universität Berlin, Berlin, Njemačka.

     Posjet je realiziran u okviru suradnje udruge IAESTE CROATIA. IAESTE CROATIA je Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Studenti Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku također sudjeluju i lokalnim i međunarodnim aktivnostima udruge IAESTE lokalnog odbora Osijek, a više informacija se može pronaći na sljedećem linku.

     Student Johannes Jung radi na primjenama spektralnih algoritama za klasteriranje. Više informacija o njegovom posjetu možete pronaći ovdje.
 

 


Pitanja i odgovori