Odjel za matematiku

Financijska tržišta

E004 (2+0+1) - 3 ECTS boda

   
VODITELJ KOLEGIJA: izv. prof. dr. sc. Dražen Koški  
KONZULTACIJE: prema dogovoru preko: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

 

OBAVIJESTI

Nastava i seminari održavat će se prema rasporedu putem webinara na sustavu za e-učenje Merlin. Za pristup webinaru potrebno je imati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Također, sve informacije potrebne za polaganje ispita bit će raspoložive na Merlinu.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Financijska tržišta izvode se u ljetnom semestru druge godine Sveučilišnog diplomskog studija matematike na smjerovima: Financijska matematika i statistika i Matematika i računarstvo. Studenti će dobiti osnovna znanja o funkcioniranju financijskog sustava i njegovih tržišta. Posebno će se ukazati na osnovne sudionike i njihov utjecaj na kretanje kamatnih stopa i cijena vrijednosnica. U okviru predavanja studenti će se upoznati s osnovnim kategorijalnim sustavom, a u okviru seminara će se prikazivati primjeri kretanja cijena vrijednosnica na burzama te kamatnih stopa, uz izračunavanja ostvarenih prinosa za pojedine investicije.

  • Sadržaj kolegija možete dohvatiti na sljedećem linku (pdf).

 

IZVOĐENJE NASTAVE I VREDNOVANJE ZNANJA

Izvedbeni program kolegija Financijska tržišta realizira se s fondom od 45 sati (tjedno 2 sata predavanja i 1 sat seminara). Predavanja i seminari su obavezni. Ispit je pisani, a polaže se nakon odslušanih predavanja.

 

NASTAVNI MATERIJALI

Po potrebi, dodatni nastavni materijali bit će raspoloživi na Merlinu.

 

OSNOVNA LITERATURA

  1. B. Novak, Financijska tržišta i institucije, Ekonomski fakultet u Osijeku, Osijek, 2005.

 

 

 

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment