Fakultet primijenjene matematike i informatike

Pretkolegiji Fakulteta primijenjene matematike i informatike

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Pretkolegij iz matematike i Pretkolegij iz informatike su online tečajevi Fakulteta primijenjene matematike i informatike koji studentima prve godine preddiplomskog studija Fakulteta primijenjene matematike i informatike nude mogućnost testiranja i samostalnog ponavljanja srednjoškolskog gradiva iz matematike i informatike.

 

Pretkolegij iz matematike

Teme obuhvaćene Pretkolegijem iz matematike su sljedeće:

 1. Brojevi i algebra
 2. Funkcije
 3. Jednadžbe i nejednadžbe
 4. Geometrija

Tečaj se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu nalaze se zadaci za samostalan rad. U drugom dijelu nalaze se zadaci za provjeru znanja.

Detaljnije informacije o samom tečaju možete  pronaći unutar Loomen sustava. Tečaju pristupate preko sljedeće poveznice: https://fakulteti.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=5207 (za prvi pristup proučite upute za pristup pretkolegijima koje se nalaze na ovoj stranici). 

 

Pretkolegij iz informatike

Teme obuhvaćenje Pretkolegijom iz informatike su sljedeće: 

 1. Logičko grananje (if-then-else)
 2. Petlje (for, while)
 3. Funkcije

Tečaj se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu nalaze se zadaci za samostalan rad u kojima će studenti, osim ponavljanja gradiva, imati priliku upoznati način automatske evaluacije programerskih zadataka pomoću Virtual Programming Lab dodatka u sustavu Loomen. U drugom dijelu nalazi se izbor od 6 zadataka (2 iz logičkog grananja, 2 iz petlji, 1 koji povezuje petlje i grananje i 1 iz funkcija).

Tečaju možete pristupiti putem sljedeće poveznice:  https://fakulteti.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=1742 (za prvi pristup proučite upute za pristup pretkolegijima koje se nalaze na ovoj stranici).

 

Upute za pristup pretkolegijima

Pretkolegiji su u potpunosti izvedeni kao e-kolegiji na Loomen platformi (https://loomen.carnet.hr/) što znači da će sav sadržaj i komunikacija biti u obliku online sadržaja. Kako biste pristupili e-kolegijima preporučujemo sljedeće korake:

 1. Na e-kolegije pristupate preko sljedećih poveznica:
 2. Prilikom pristupa e-kolegijima ponudit će vam se opcija prijave i odaberite opciju: "Prijava s  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkim identitetom" (tu trebate unijeti informacije koje ste dobili u Obavijesnom pismu prilikom upisa). Kako bi se upisali na odgovarajući e-kolegij kod Studentskog upisa upišite lozinku e-kolegija pr3tkolegij
 3. Nakon upisa, u glavnom izborniku Loomen sustava u podizborniku Moji e-kolegiji pojavit će se Pretkolegij iz matematike/Pretkolegij iz informatike kao e-kolegij na kojeg ste se prijavili. Nakon ovog koraka više ne morate unositi lozinku e-kolegija.


DEMONSTRATURE  IZ PRETKOLEGIJA IZ MATEMATIKE 

U prva tri tjedna nastave organizirat će se demonstrature iz Pretkolegija iz matematike na kojima će studentima koji to žele demonstratori pomoći u savladavanju pojedinog dijela gradiva iz pretkolegija. 

 

POMOĆ OKO RJEŠAVANJA ZADATAKA IZ PRETKOLEGIJA IZ INFORMATIKE

Na kolegiju Uvod u računalnu znanost prolazit će se kroz teme obuhvaćene Pretkolegijem iz informatike i rješavati slični zadaci. Ako studenti budu imali pitanja vezana uz ove zadatke slobodno ih mogu postaviti u trenutku kad se određena tema bude obrađivala na kolegiju.


OBAVIJESTI  

 • [10.7.2023.] Kontakt osoba za Pretkolegij iz matematike je izv. prof. dr. sc. M. Jukić Bokun (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), a kontakt osoba za Pretkolegij iz informatike je dr. sc. M. Đumić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment