Fakultet primijenjene matematike i informatike

Matematički klub i alumni klub Odjela za matematiku

slika1

O ALUMNI KLUBU

Alumni klub čine svi bivši studenti Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Cilj Alumni kluba je uspostavljanje i održavanje veza s bivšim studentima Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku i razvijanje suradnje s institucijama u kojima su zaposleni. Podaci o diplomiranim studentima obnavljaju se iz baze Matematičkog kluba. Pozivamo sve bivše studente Odjela za matematiku da se učlane u Matematički klub te da ažuriraju svoje podatke.

Na sljedećem linku možete pretražiti naše diplomirane studente:
Diplomirani studenti

NATJEČAJI ZA ZAPOŠLJAVANJE

Otvoreni natječaj u GRAWE Hrvatska (Suradnik u Odjelu za Aktuarske poslove (ž/m))

Impact International Graduate Program 2018

Natječaj Zagrebačke banke

Otvoreni natječaj Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu

Otvoreni natječaj Gospodarske škole Buje

Otvoreni natječaji Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu

Burza rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

www.math-jobs.com - Popis različitih poslova na području cijelog svijeta,  koji zahtjevaju završen studij matematike ili neki srodni studij.

EURAXESS

REFLEKSIJE BIVŠIH STUDENATA

Završila sam smjer Financijske i poslovne matematike na Odjelu za matematiku u Osijeku. Studij mi je pružio široko i primjenjivo znanje matematike. Nakon završetka ovog smjera moguće je zaposlenje u bankarstvu, osiguravajućim kućama, mirovinskim fondovima i sličnim institucijama. Ja sam se odlučila za bankarstvo. Znanja koje sam stekla na fakultetu, prvenstveno iz područja statistike, analize i upravljanja rizicima, bili su mi od velike pomoći u svakodnevnom poslu kada sam počela raditi. Prvo sam bila zaposlena u Hypo Alpe- Adria banci, a sada radim u Hrvatskoj narodnoj banci.
Diplomirao sam na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku 03.12.2009. i stekao sam naziv magistra matematike (smjer financijska i poslovna matematika), a trenutno sam zaposlen kao Glavni analitičar u Privrednoj banci Zagreb u Zagrebu. Iskustvo studiranja donijelo mi je puno pozitivnih stvari što se tiče osobnog razvoja i napretka, kroz studiranje sam naučio učiti i rješavati kompleksne zadatke što primjenjujem u svakodnevnom poslovnom životu gdje se stalno susrećem s novim izazovima. Nakon završenog fakulteta tražio sam vrhunsko poslovno iskustvo i to sam dobio prvo u Zagrebačkoj banci, a onda u Privrednoj banci Zagreb.
Kao nedavno diplomirani magistar matematike i to smjera Poslovna i financijska matematika, mogu reći samo divna iskustva koja me vežu za dosadašnje obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku. Teorijsko znanje i praktični rad koje su mi pružili profesori na Odjelu omogućili su mi da se lako snađem na burzi rada. Posao u zagrebačkoj firmi Poslovna Inteligencija u kojoj sam trenutno zaposlen sam dobio i prije diplomiranja na Odjelu. Što vrijeme više odmiče, a radno iskustvo raste, sve sam više zahvalan na kvalitetnom obrazovanju i radnim navikama koje sam usvojio tokom studiranja. Uviđam iz dana u dan koliko neke stvari lakše rješavam na radnom mjestu upravo zbog načina razmišljanja koji mi je Odjel razvio. I zato ću svakom srednjoškolcu bez zadrške preporučiti obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku, nakon kojeg neće biti ograničen pri zapošljavanju u različitim granama privrede, jer mi matematičari baš u svakoj od njih možemo naći svoje mjesto "pod suncem".
Diplomirala sam na smjeru Financijska i poslovna matematika u lipnju 2011. na Odjelu za matematiku u Osijeku, a zaposlila sam se 4 mjeseca kasnije u Allianz osiguranju u Odjelu za upravljanje rizicima gdje sam i trenutno. Završeni studij matematike je bio nulti preduvjet za zaposlenje u ovom području. U poslu kojeg obavljam se susrećem sa mnogim stvarima sa kojima sam se upoznala na fakultetu, prije svega u području statistike i financijske matematike, a onda i iz ekonomskih predmeta gdje sam se dobila osnovno razumijevanje funkcioniranja svijeta investicija, mikro i makro ekonomije. Kroz posao dalje nadograđujem ranije stečeno znanje, kako formalno na Poslijediplomskom studiju aktuarske matematike na PMF-u u Zagrebu tako i neformalno kroz svakodnevni rad. Smatram da je Smjer financijske i poslovne matematike odlična podloga za svakoga tko se vidi u području upravljanja rizicima i aktuarske matematike (prvenstveno zastupljeno u bankama i osiguranjima) te da je kao takav jedinstven smjer u Hrvatskoj koji nudi kombinaciju i statističkih predmeta kao i onih financijskih.
Godine 2012. završila sam studij poslovne i financijske matematike te nastavnički studij matematike i informatike. Nakon početnog radnog iskustva u školstvu 2014. godine počinjem s radom u tvrtki Žito d.o.o., koja se bavi poljoprivredom, trgovinom i industrijskom proizvodnjom. Već u prvim radnim danima sam uočila da u, do tada, nepoznatim situacijama mogu upotrebljavati znanja i sposobnosti koje sam stekla na studiju matematike. Kao glavnu prednost izdvojila bih analitički način razmišljanja koji mi pomaže u praćenju i analiziranju poslovnih podataka, uočavanju zakonitosti te povezivanju različitih poslovnih procesa. Na temelju vlastitog iskustva mogu reći da se diplomirani matematičar može vrlo brzo snaći u sektoru gospodarstva i da lako pronalazi matematičke zakonitosti u aspektima poslovanja.

O MATEMATIČKOM KLUBU

Matematički klub okuplja bivše i sadašnje studente, nastavnike i suradnike, te prijatelje Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku s osnovnim ciljem razmjene informacija između članova Kluba. Namjera je na taj način obnoviti stare i izgraditi nove kontakte, te kroz međusobnu komunikaciju podići svjest o potrebi očuvanja digniteta struke i proširenja interesa za nju.
O svakom članu Kluba na Odjelu za matematiku čuvaju se i obnavljaju osnovni i stručni podaci, kao i podaci o napredovanju.
U časopisu Osječki matematički list otvorit će se posebna stranica Kluba u kojoj će se navoditi novosti iz Kluba (popis članova i podaci o novim članovima, crtice o promjeni zaposlenja i napredovanju članova Kluba i slično), novosti iz područja matematike te nastave i primjene matematike koje mogu biti interesantne članovima Kluba, pisma s primjedbama i sugestijama članova Kluba (o studiranju na Odjelu za matematiku, o problemima na poslu, o funkcioniranju sustava obrazovanja itd).
Svaki član Matematičkog kluba: 

  • ujedno je pasivni član Udruge matematičara Osijek - ne plaća godišnju članarinu u Udruzi matematičara Osijek (plaćanje članarine karakterizira aktivnog člana), no e-mailom prima sve informacije o aktivnostima UMO i ima pravo sudjelovati u tim aktivnostima
  • po pristupačnoj cijeni dobiva međunarodni časopis "Mathematical Communications"
  • redovito prima informacije o predavanjima na Stručnom kolokviju, Matematičkom kolokviju i ostalim događanjima u organizaciji Odjela za matematiku na svoju e-mail adresu
  • dobiva mogućnost pohađanja besplatnih tečajeva u organizaciji Udruge matematičara Osijek (primjerice tečaj iz paketa "Geogebra")
  • dobiva besplatno članstvo u knjižnici Odjela za matematiku.

Članstvo u klubu je besplatno, a za učlanjenje je potrebno popuniti "Pristupni list" na webu. Jedina obaveza koju preuzima član Kluba je redovito obavještavanje o promjeni adrese, mjesta zaposlenja te napredovanja u zvanju zbog ažuriranja podataka u osobnom kartonu člana.

Na sljedećem linku možete vidjeti trenutne članove matematičkog kluba: članovi.

Ukoliko želite pristupiti matematičkom klubu ispunite pristupni list. Za promjenu podataka ispunite zahtjev za promjenu.

PRILOZI ČLANOVA MATEMATIČKOG KLUBA

Vaš prilog pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prilozi i komentari bez potpunog potpisa neće biti postavljeni na stranicu.

LINKOVI

Biografije matematičara

Korisne matematičke tablice, enciklopedije i vodiči

Pitaj stručnjaka

Osnovna matematika

Viši razredi matematike