Odjel za matematiku

pripremeI ove godine zimska škola informatike za srednjoškolce održat će se tradicionalno u Osijeku od 2. do 5. siječnja i to na tri lokacije: Dom tehnike, III. prirodoslovno-matematička gimnazija u Osijeku, te na Odjelu za matematiku.  Ove godine će škola biti tematska i bavit će se vrlo aktualnom problematikom računanja na velikim skupovima podataka, tzv. Big Data Computing. Kroz plenarna predavanja obraditi će se primjeri Big Data problema u praksi, prezentirati će se koncept distribuiranog računanja i MapReduce model, kao i primjeri paralelizacije na nivou procesa i programskih niti na dvije različite arhitekture (CPU i GPU).

Sam format škole temeljit će se na sljedeća tri koncepta: 

Popularizacija informatike - obuhvaća popularne teme iz područja, prezentacije tehnologija i sl.
Učenički kutak - učenici sami prezentiraju što su napravili ili što trenutno rade.
Natjecateljsko programiranje - radionice posvećene rješavanju zadataka s natjecanja

Pozivamo sve učenike koji žele naučiti nešto novo iz ovog vrlo aktualnog područja da se prijave za školu. Broj mjesta je ograničen (<=30), stoga vas molimo da požurite s prijavom. 
Organizatori škole će najviše desetorici odabranih polaznika, čije je mjesto stanovanja udaljeno barem 50km od Osijeka, osigurati smještaj u Osijeku za vrijeme trajanja škole. Doručak i ručak je osiguran za sve polaznike škole.

Prijave će biti otvorene dok god bude slobodnih mjesta, a možete im pristupiti na web stranici škole.