MiR logo

Novi i suvremeni sveučilišni preddiplomski studijski program Matematika i računarstvo, razvijen u suradnji s tvrtkama članicama udruge Osijek Software City po uzoru na slične Computer Science preddiplomske studije europskih i američkih sveučilišta, upisuje prvu generaciju studenata na jesen 2017. godine. Program je registriran u sustavu Postani student i vidljiv je maturantima.

Kao podrška ovom novom programu otvorena je web stranica na domeni cs.mathos.unios.hr, gdje na brzi način možete doći do svih bitnih informacija vezanih uz novi program kao i postavljati pitanja. Također, otvoren je i facebook profil.

 

Nositelj / izvođač studija: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Odjel za matematiku

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija: Sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) matematike i računarstva (univ. bacc. math. et comp.)

Trajanje studija: tri godine (šest semestara), pri čemu će kandidat sakupiti minimalno 180 ECTS bodova

 

U Osijeku, gradu softvera, u IT sektoru trenutno radi preko 1000 ljudi. Želiš im se priključiti ili ostvariti karijeru u bilo kojoj svjetskoj tvrtki na pozicijama Software Developera, Data Scientista, Big Data Engineera, Database Developera ili nekom od drugih najtraženijih tehnoloških zanimanja?

Nauči kako održavati računalne mreže i sigurnost računalnih sustava, raditi s bazama podataka (SQL, noSQL, Big Data), koristiti proceduralne, funkcijske i objektno orijentirane programske jezike, baviti se grafičkim programiranjem (OpenGL), algoritmima i strukturama podataka, izrađivati mobilne, web i ugrađene aplikacije, upravljati projektima, kao i implementirati algoritme upravljanja i umjetne inteligencije na dinamičkim (robotskim) sustavima.

Studenti računarstva na Odjelu na matematiku su od strane poslodavaca u 2016. godini proglašeni najboljim u 10 od 11 kategorija s područja razvoja softvera u odnosu na ostale fakultete (Znanja i vještine studenata osječkih fakulteta). 

Pridruži nam se!