Odjel za matematiku

Una & Toni

Regionalna Primatijada 2017. održala se u Čanju u Crnoj Gori između 28. travnja. i 3. svibnja.

Organizirala ju je Udruga studenata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu (Srbija), a suorganizatori su razni fakulteti i sveučilišta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Na Primatijadi je bilo prisutno ukupno 1050 studenata, 17 profesora i 8 asistenata.

Sveučilište u Osijeku je predstavljalo ukupno 100 studenata, od kojih je 25 sa Odjela za matematiku.

Možemo sa ponosom reći da su naši studenti Una Radojičić i Toni Milas u konkurenciji 19 sveučilišta iz regije koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Regionalnoj Primatijadi osvojili prvo mjesto u znanstvenom dijelu natjecanja iz matematike. Predstavljanjem svojeg originalnog znanstvenog rada iz područja matematike:

Model širenja AIDS-a

uspjeli su prikupiti najveći broj bodova i tako postigli izvrstan uspjeh!

Čestitamo Uni i Toniju i želimo im puno uspjeha u svim nadolazećim izazovima!

Istaknimo i to da je Sveučilište u Osijeku zauzelo ukupno drugo mjesto na natjecanjima u znanosti i sportu.


(NAPOMENA: Regionalna Primatijada je znanstveno-sportski susret studenata i nastavnika iz područja matematike, fizike, informatike, biologije, kemije, biotehnologije, geofizike, geologije i politehnike. Okuplja studente i nastavnike iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Cilj Primatijade je upoznavanje i povezivanje studenata prirodoslovno-matematičkih znanosti te ostvarivanje međusobne suradnje kroz znanstvene i sportske aktivnosti.)