Odjel za matematiku

img 2017Između 31. srpnja i 6. kolovoza 2017. godine, naše studentice Marinela Pilj i Petra Stehlik (3. godina preddiplomskog studija matematike), pod vodstvom doc. dr. sc. Snježane Majstorović, sudjelovale su na međunarodnom studentskom natjecanju iz matematike IMC - International Mathematics Competition u Bugarskoj i postigle sjajne rezultate!

IMC se, u posljednjih nekoliko godina, održava u Blagoevgradu u Bugarskoj. Ovo natjecanje su organizirala dva sveučilišta: University College London te American University in Bulgaria (domaćin). Natjecanju je pristupio 331 natjecatelj sa stotinjak svjetskih svučilišta iz 50-ak različitih država.

S velikim zadovoljstvom i ponosom ističemo da je studentica Marinela Pilj na natjecanju osvojila treću nagradu, dok je Petra Stehlik dobila počasno priznanje! Ovo je najbolji uspjeh studenata Odjela za matematiku na međunarodnim natjecanjima iz matematike do sada!

Gostovanje Marinele Pilj i Snježane Majstorović u emisiji "Gradski genijalci" na Gradskom radiju Osijek:

Zadatak koji je predložila doc. dr. sc. Snježana Majstorović, a koji je izabran kao natjecateljski zadatak u kategoriji srednje teških zadataka, možete pogledati ovdje.

Sjajan uspjeh naših studentica rezultat je velikog truda i rada posebice tijekom prethodne akademske godine. Studentice su se pripremale za ovo natjecanje u okviru priprema za studentska natjecanja koja se na Odjelu za matematiku održavaju redovito.

Neke fotografije s natjecanja:

Više informacija o pripripremama za studentska natjecanja iz matematike i računarstva možete pogledati na poveznicama: matematikaračunarstvo.

Pozivamo studente da se i sljedeće akademske godine aktivno uključe u pripreme te si time omoguće sudjelovanje na studentskim natjecanjima!