stat seminarPrvo predavanje na Statističkom seminaru Odjela za matematiku, s temom "Regresijska analiza – interpretacije i zablude", održano je 30. studenoga 2017. Predavanje je održala prof. dr. sc. Mirta Benšić, predsjednica Katedre za teoriju vjerojatnosti i matematičku statistiku Odjela za matematiku.

Statistički seminar osnovan je početkom zimskog semestra ove akademske godine s namjerom da se na njemu prezentiraju aktualne teme iz područja primijenjene i matematičke statistike. Cilj seminara je uspostaviti znanstvenostručnu suradnju iz područja statistike između nastavnika i suradnika s različitih sastavnica Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku te stručnjaka iz privrede. O dobrom putu prema ostvarenju postavljenog cilja svjedoči više od 60 članova seminara s gotovo svih sastavnica Sveučilišta te čak pedesetak sudionika koji su se odazvali na prvo predavanje i sudjelovali u živoj diskusiji nakon njegovog završetka. Ovakav interes svjedoči o velikoj potrebi za razumijevanjem statističkih metoda, procedura i interpretacija rezultata statističke analize u akademskoj zajednici.

Statistički seminar održava se četvrtkom u 15:15 u predavaonici 22 na katu Odjela za matematiku. Najave budućih predavanja i popis članova seminara redovito će se ažurirati na web stranici seminara, a članovi seminara obavijesti će primati i putem e-maila. Član seminara postaje se ispunjavanjem pristupnice na web stranici seminara.