stemgames2018 U Taru pokraj Poreča, od 8. do 13. svibnja 2018. godine održao se prvi STEM Games – natjecanje namijenjeno studentima iz STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Ovogodišnji STEM Games održao se pod temom NextGen Society s ciljem usmjeravanja studenata na problemska pitanja i izazove s kojima se suočava društvo 21. stoljeća.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 fakulteta s preko 1400 studenata. Studenti su svoje snage odmjerili u znanosti i u sportu. Natjecanja u znanju su se odvijala u četiri arene – prirodoslovnoj, tehnološkoj, inženjerskoj i matematičkoj, a sportska natjecanja u devet sportova.

S Odjela za matematiku na natjecanju je sudjelovao jedan asistent, Mateja Đumić, kao mentor u matematičkoj areni i 10 studenata raspoređenih u tri tima od čega su se dva tima natjecala u tehnološkoj areni, a jedan tim u šahu. Sva naša tri tima postigla su izvrsne rezultate.

U tehnološkoj areni tim u sastavu

  • Mislav Blažević (2. godina), Matej Kroflin (3. godina) i Patrick Nikić (4. godina) osvojio je drugo mjesto, zaostajući za prvim mjestom tek za nekoliko bodova,
  • Bartol Borozan (3. godina), Antonio Jovanović (2. godina), Tomislav Prusina (1. godina) i Filip Vargić (1. godina) osvojili su 6. mjesto.

U šahu je tim u sastavu Tvrtko Čupić (2. godina), Renato Dean (4. godina) i Ante Maglica (2. godina) osvojio izvrsno drugo mjesto s tek jednom pobjedom manje od prvoplasiranih.

Čini se da naši studenti ne znaju otići na natjecanja bez postizanja zapaženih rezultata. Čestitke!

tenor