inovmat2018

30. i 31. kolovoza na Odjelu za matematiku održan je drugi po redu Državni stručni skup nastavnika "Inovativna nastava matematike" u organizaciji Odjela za matematiku, Udruge matematičara Osijek i Agencije za Odgoj i obrazovanje. Skup je okupio preko 350 osnovnoškolskih i srednjoškolskih nastavnika matematike iz svih krajeva Hrvatske. Sudionici su imali priliku poslušati osam izvrsnih, poučnih i inspirirajućih pozvanih predavanja:

  1. Nenad Bakić (Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM) - Croatian Makers liga
  2. Franka Miriam Brueckler, (PMF - Matematički odsjek, Sveučilište u Zagrebu) - Zadaci iz davnine
  3. Dubravka Glasnović Gracin (Učiteljski fakultet, Sveučilište u Zagrebu) - Što kada predznanje otežava usvajanje novog sadržaja? Konceptualne promjene u istraživanju i nastavnoj praksi
  4. Branko Grisogono (PMF - Geofizički odsjek, Sveučilište u Zagrebu) - Aktualne klimatske promjene i olujna nevremena
  5. Lidija Kralj (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) - Cjelovita kurikularna reforma i eksperimentalni program "Škola za život"
  6. Mirko Polonijo (PMF - Matematički odsjek, Sveučilište u Zagrebu) - Dr.sc. Margita Pavleković - poticajni primjer inovativne/og učiteljice/učitelja
  7. Šime Šuljić (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin) - Uloga i mjera informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi matematike
  8. Vesna Vlahović Štetić (Filozofski fakultet - Odsjek za psihologiju, Sveučilište u Zagrebu) - Poučavamo li za transfer ili za školske ispite?

Osim toga, za sudionike je pripremljeno tridesetak kratkih predavanja i radionica pod vodstvom osnovnoškolskih, srednjoškolskih i sveučilišnih nastavnika.

Prve reakcije nastavnika na iskustva sa Skupa su izvrsne, što nam je veliki motiv da nastavimo s organizacijom ove serije stručnih skupova. Dio atmosfere Vam prenosimo u galeriji fotografija dostupnoj na web stranici Skupa.