iva petovari

Na ovogodišnjem međunarodnom studentskom natjecanju iz matematike IMC - International Mathematics Competition Sveučilište u Osijeku predstavljala je naša studentica Iva Petovari (5. godina nastavničkog studija Matematike i informatike) i postigla izvanredan rezultat: osvojila je srebrnu medalju!

Natjecanje se održavalo između 22. i 29 srpnja u Blagoevgradu (Bugarska), a Iva je u njemu sudjelovala pod vodstvom doc.dr.sc. Snježana Majstorović.

IMC je međunarodno natjecanje s dugom tradicijom, a u njemu redovito sudjeluje više od tri stotine studenata diljem svijeta. Ove godine se natjecao 351 matematičar sa 70 raznih sveučilišta iz 50-ak različitih zemalja.

Vraćanje Ive u Osijek sa srebrnom medaljom ujedno je i najbolji uspjeh u povijesti našeg Odjela za matematiku!

Iva se cijelu akademsku godinu pripremala za natjecanje i to u okviru organiziranih priprema koje se od 2015. godine na Odjelu za matematiku održavaju redovito. Svaki tjedan učila je kao rješavati zanimljive problemske zadatke iz Matematičke analize, Linearne algebre, Kombinatorike, Teorije brojeva, Geometrije i Algebre.

Velike čestitke Ivi!

Više informacija o pripripremama za studentska natjecanja iz matematike i računarstva možete pogledati na poveznicama: matematikaračunarstvo.

Pozivamo studente da se i sljedeće akademske godine aktivno uključe u pripreme te si time omoguće sudjelovanje na studentskim natjecanjima!

Studenti druge godine preddiplomskog studija matematike mogu upisati izborni kolegij Matematička natjecanja, a ostali zainteresirani studenti mogu također dolaziti na vježbe i biti potencijalni natjecatelji.

Neke fotografije s natjecanja: