Odjel za matematiku

hdoi scit

Hrvatsko društvo za operacijska istraživanja (HDOI) već petu godinu za redom dodjeljuje Nagradu za posebni doprinos području operacijskih istraživanja. Ove godine dobitnik nagrade je prof. dr. sc. Rudolf Scitovski s Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku.

Prof. dr. sc. Rudolf Scitovski član je Hrvatskog društva za operacijska istraživanja od njegovog osnutka do danas. Kao član Upravnog odbora HDOI i član Programskog odbora konferencije International Conference on Operational Research (KOI) dao je posebni doprinos u povećanju kvalitete konferencije svojim kontaktima sa domaćim i vrsnim stranim istraživačima koje je potaknuo da sudjeluju u konferenciji, ali i kroz posebnu brigu o kvaliteti radova i indeksiranju publikacija konferencije.

Osim toga, bio je predsjednik Programskog odbora glavni urednik Knjiga sažetaka konferencija KOI 2014 i 2016. Također je kroz razdoblje od četiri godine bio glavni urednik (s Marijanom Zekić-Sušac) i časopisa Croatian Operational Research Review (CRORR) kojeg izdaje Hrvatsko društvo za operacijska istraživanja u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, Odjelom za matematiku Sveučilišta u Osijeku, Ekonomskim fakultetom u Splitu te Ekonomskim fakultetom u Zagrebu.

Upravo je prof. Rudolf Scitovski inicirao i započeo proces slanja publikacija HDOI u znanstvene baze, te je doprinio da je zbornik s konferencije KOI, a kasnije i časopis CRORR uvršten u relevantne znanstvene baze poput WoS CC, Scopus i Zentrallblat fuer Mathematic.

Nagrada je prof. Scitovskom uručena na Skupštini HDOI održanoj 28. rujna 2018.u Zadru, a u okviru 17th International Conference on Operational Research KOI 2018.