Fakultet primijenjene matematike i informatike

stem games

U Taru, pokraj Poreča, od 7. do 12. svibnja održao se drugi po redu STEM Games – međunarodno natjecanje koje okuplja gotovo 2000 najboljih studenata STEM područja iz Hrvatske i regije. Tijekom pet dana, studenti su se natjecali u primjeni stečenog znanja u 4 arene (prirodoslovna, tehnološka, inženjerska i matematička) i različitim sportskim disciplinama. Osim sudjelovanja u natjecanjima i raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima, studenti su imali priliku za upoznavanje kolega sa srodnih fakulteta te razmjenu znanja i iskustva. Cilj STEM Gamesa je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike studentima za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnog sporta kao i zdravog načina života.

Na ovom natjecanju s Odjela za matematiku sudjelovalo je 30 studenata i dva djelatnika: doc. dr. sc. Snježana Majstorović (članica žirija u matematičkoj areni) i Mateja Đumić (mentor u matematičkoj areni). Naši studenti natjecali su se u tehnološkoj i matematičkoj areni (znanje) te u futsalu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku i šahu (sport).

U postignutim rezultatima posebno se ističu timovi studenata koji su se natjecali u znanju iz matematike i računarstva, te u sportu u odbojci na pijesku. Timovi u matematičkoj i tehnološkoj areni su se svojim znanjem i upornošću u rješavanju zadataka plasirali u finale natjecanja te u tehnološkoj areni osvojili drugo mjesto, a u matematičkoj četvrto mjesto, dok je naš tim u odbojci na pijesku osvojio prvo mjesto.

Timovi su bili u sljedećem sastavu:

  • Tehnološka arena: Mislav Blažević, Karlo Iletić, Filip Kadak i Tomislav Prusina
  • Matematička arena: Bartol Borozan, Tvrtko Čupić, Antonio Jovanović i Antonio Krizmanić
  • Odbojka na pijesku: Jurica Šućur, Kristijan Šućur, Mihael Šokčević i Domagoj Žiroš.

Čestitke svim našim natjecateljima na izvrsnim rezultatima koje su postigli i ove godine!

Zahvaljujemo tvrtkama Ericsson Nikola TeslaUHP Digital i Mono koje su financijski podržale odlazak naših studenata na ove igre.