Odjel za matematiku

zivotno djelo scitovski

Na Svečanoj sjednici Vijeća Odjela za matematiku održanoj 11. lipnja 2021. prof. dr. sc. Rudolfu Scitovskom dodijeljena je Nagrada za životno djelo i cjelokupni znanstvenoistraživački rad zbog iznimnog doprinosa u osnivanju i razvoju Odjela za matematiku u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, njegovu prepoznatljivost u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te bogatog znanstvenoistraživačkog, mentorskog i nastavnog rada.

Sukladno Pravilniku o nagrađivanju nastavnika i suradnika Odjela za matematiku, članovi Povjerenstva za dodjelu nagrada nastavnicima i suradnicima prof. dr. sc. Goran Lešaja, Georgia Southern University, prof. dr. sc. Dragan Jukić te doc. dr. sc. Danijel Grahovac s Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku, podnijeli su Vijeću Odjela prijedlog, temeljem kojega je Vijeće Odjela 3. svibnja 2021. jednoglasno donijelo odluku o nagradi.

Nagrada se sastoji od plakete te novčanog dijela u iznosu od 10.000,00 kuna.

Više detalja o profesorovom životu i radu može se pročitati na ovoj poveznici.

Profesoru Scitovskom čestitamo, uz sljedeći citat koji izvrsno opisuje njegov život, a posljedično i našu instituciju na koju je svojim radom ostavio vrlo dubok trag:

BEING EXCELLENT IS NOT THE MATTER OF CHOICE - IT'S THE MATTER OF SURVIVAL. THIS IS NOT TIME OF MEDIOCRITY.