Odjel za matematiku

gamma 1

30. lipnja i 1. srpnja 2021 na Odjelu za matematiku održan je radni sastanak u okviru Erasmus+ projekta GAMMA. Na sastanku su sudjelovali partneri iz Hrvatske, preciznije članovi GAMMA timova sa Odjela za matematiku, iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek, iz Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab i iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Ovo je bila prva aktivnost na projektu koja je održana uživo, a sastanak je organizirao GAMMA tim iz Osijeka.

Prvi dan započeo je raspravom o predlošcima za scenarije i razradom predloška za scenarije koji će biti poslan ostalim partnerima na uvid i raspravu. Nakon kratke pauze tim sa Odjela za matematiku predstavio je prvu verziju jednog poglavlja priručnika za koje su oni zaduženi te je konstruktivna rasprava u manjim grupama dovela do novih ideja kako nadopuniti postojeću verziju. U nastavku je napravljen teorijski osvrt na igre i učenje kroz igru te je potom radni dio dana završen analizom i raspravom o hrvatskim temama za scenarije. Manje formalni dio dana nastavljen je u Baranji, gdje su se sudionici, uz večeru, imali prilike bolje se upoznati.

Drugi dan sudionici su nastavili s raspravom o hrvatskim temama za scenarije, preciznije o ishodima učenja. Zatim je uslijedilo predstavljanje nekih igara i rasprava o igrama; jedan dio rasprave ponovno se odvio u obliku radionica u manjim grupama, koje su dovele do produktivne razmjene ideja i dobrih primjera iz prakse koji mogu biti dobar temelj za kreiranje igre. Prilikom završne rasprave, sudionici su razgovarali o sljedećoj aktivnosti koja bi se trebala održati u Grčkoj, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija te su prilikom evaluacije sastanka zaključili kako je razmjena ideja tijekom susreta uživo jako važna te je ovo bio vrlo plodonosan sastanak.

Više detalja o projektu i aktivnostima na projektu dostupno je na mrežnim stranicama GAMMA projekta http://www.project-gamma.eu/.