Odjel za matematiku

Plan nastave u zimskom semestru akademske 2021./2022. na Odjelu za matematiku temelji se na pretpostavci odgovornosti svih dionika, posebno na činjenici da su iskorištene pozitivne okolnosti mogućnosti cijepljenja. Cilj je osigurati sigurnost zdravlja studenata, nastavnika, suradnika i zaposlenika Odjela za matematiku kao i kvalitetnu nastavu, koja podrazumijeva stalnu i fleksibilnu dvosmjernu komunikaciju.

Prema obavijesti koju je Ministar znanosti i obrazovanja 26. kolovoza 2021. uputio svim visokim učilištima od visokih učilišta očekuje se povratak na klasičnu, odnosno kontaktnu nastavu. Sukladno Preporukama za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 od 2. rujna 2021. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nastava na Odjelu za matematiku odvijat će se na sljedeći način:

  1. Nastava te konzultacije održavaju se na klasični kontaktni način u prostorijama Odjela prema rasporedu, pri čemu u niti jednoj prostoriji istovremeno ne smije biti prisutno više od 100 ljudi.
  2. Prilikom ulaska u zgradu obvezno je mjerenje temperature, dezinfekcija ruku te nošenje maski.
  3. Tijekom nastave studenti koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli COVID-19 u zadnjih 9 mjeseci trebaju biti razmaknuti međusobno 1.5 m. Nastavnik koji je odmaknut 2 m od studenata te je cijepljen ili je tijekom zadnjih 9 mjeseci prebolio COVID-19 ne mora nositi masku za vrijeme držanja nastave.
  4. Za svaki predmet bit će otvoren tim na platformi MS Teams. Kod za pristup u MS Teams dostupan je u rasporedu nastave te na web stranici predmeta. U cilju osiguranja dostupnosti nastavnih materijala nastavnici i suradnici će svaki puta neposredno prije nastave u odgovarajući tim postaviti sadržaj nastave i pripadne nastavne materijale.
  5. Kolokviji, pismeni i usmeni ispiti provest će se u klasičnom kontaktnom obliku. Studentima koji su u planiranom terminu u samoizolaciji, što dokazuju odgovarajućom liječničkom potvrdom omogućit će se posebni termin, koji će u pravilu biti 14 dana nakon planiranog termina.
  6. Plan će se prilagođavati u skladu s promjenama epidemiološke situacije.