Fakultet primijenjene matematike i informatike

Osnivanje Sveučilišnog planinarskog društva i prvo predavanje.


Na inicijativu HGSS stanice Osijek i nekolicine profesora i djelatnika Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pokreće se osnivanje Sveučilišnog planinarskog društva, koje će za cilj imati popularizaciju planinarenja i sigurnog kretanja planinama, promoviranje zdravog načina života, zaštite prirode te sportova vezanih uz planinarenje, alpinizam, speleologiju i stijensko penjanje.
Sveučilišno planinarsko društvo organizirat će planinarske izlete, zanimljiva predavanja, prikazivanje filmova, organiziranje izložbi, te će djelovati na unaprjeđivanju vještina članova kroz organiziranje stručnog osposobljavanja u vidu planinarskih i alpinističkih škola, organiziranje seminara, radionica i specijalističkih obuka vezanih uz aktivnosti na otvorenom. Bit će to ujedno zajednica gdje će se ljubitelji planina i kretanja u prirodi susretati, dijeliti iskustva te međusobno organizirati za buduće izlete u prirodu.
Ciljana skupina članova su studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera, alumni, odnosno cjelokupna akademska zajednica, ali i zainteresirani građani koji će moći pridonijeti razvoju i unaprjeđenju društva.
Kao prvi korak organizirat ćemo niz popularnih predavanja s tematikom vezanom za planine, kako bi široj akademskoj zajednici prenijeli iskustva i mogućnosti koje kretanje u planinama pruža.
Ovim Vas putem pozivamo na prvo od tih predavanja na temu „Iskustva u visokom gorju“ koje će održati prof.dr.sc. Krešimir Burazin, pročelnik HGSS stanice Osijek i profesor na Odjelu za matematiku. Predavanje će biti održano u utorak 15. ožujka 2022. u 18 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1, Osijek (Aula Alta, 4. kat).


Pridružite nam se i otkrijte zanimljivi svijet kretanja po planinama.

 

mathos logo1