Odjel za matematiku

 

mathos_career

Studentski zbor Odjela za matematiku kroz projekt “Career days” želi svim studentima i studenticama pomoći pri profesionalnoj orijentaciji. Kako bi se što bolje upoznali sa diplomskim studijima Odjela za matematiku i mogućim karijerama, organizirat ćemo razne radionice i predavanja koja bi vam mogla pomoći u odabiru. 

Prvi diplomski studij koji ćemo predstaviti je Nastavnički studij matematike i informatike. Sve detalje o aktivnostima možete pronaći u nastavku.

 

Radionica: Escape box u nastavi matematike

Voditeljica: Amanda Glavaš, alumni Odjela za matematiku 

Vrijeme i mjesto: 4.5 (srijeda) u 18 sati u D2

Prijava na radionicu: obrazac

Opis: Posljednjih godina popularne su real-life escape room igre traženja rješenja problema određene tematike (npr. deaktivacija bombe) kroz pronalazak tragova, rješavanje i povezivanje zagonetki, logičkih zadataka i otkrivanja šifri u zadanom vremenu. Ova igra od sudionika (preporučeni timovi do 5 igrača) zahtijeva timski rad, komunikaciju, samoinicijativnost, toleranciju, prihvaćanje različitosti, primjenu širokog spektra znanja, logike i poznavanje opće kulture. Kroz igru se ostvaruje suradničko učenje, učenje istraživanjem, razvoj psihomotornih vještina, natjecateljski duh, kreativnost itd. Ovaj tip igre pogodan je kao metoda u nastavi s ciljem oblikovanja pozitivnih stavova prema nastavnom predmetu. Vrlo je jednostavna prilagodba zadataka nastavnim sadržajima, a najbolje ga je prirediti za sat usustavljivanja gradiva i međupredmetne teme. Pandorina kutija primjer je međupredmetne escape room igre u nastavi, koja sadrži zadatke povezane sa sadržajima iz matematike (nizovi, linearne jednadžbe, aritmetika, mjerenje), fizike (gustoća, magnetizam), geografije (snalaženje na karti), kemije (kemijski elementi), likovne umjetnosti (osnovne i složene boje), engleskog jezika (čitanje i razumijevanje), biologije (prepoznavanje biljki) i logike (generalizacija).

Sudionici ove radionice imat će priliku odigrati igru, a potom slijedi refleksija i kratki razgovor.

 

Predavanje: Put do karijere - Nastavnički studij

Predavač: Krešimir Vučić

Vrijeme i mjesto: 5.5 (četvrtak) u 18 sati u D2

Opis: Cilj ovog predavanja je razbiti zablude da se nakon završenog nastavničkog smjera može raditi samo u školama. Krešimir Vučić dobar je primjer kako se kao magistar edukacije matematike može uspjeti i u privatnom sektoru. Govorit će nam o svojem iskustvu u Photomath-u te osnivanju i radu svog obrta MATHFINITY. Predstavit će nam nastavnički studij matematike kao temelj za stjecanje matematičkih i socijalnih vještina potrebnih za zanimanja budućnosti. Više o predavaču možete pronaći na poveznici: Krešimir Vučić | #NovePrilike​​​ S1E6