Odjel za matematiku

gamma 1

 

Studentska grupa podrške: iSTRESi se

 

Studiranje može biti uzbudljivo, ali vrlo stresno razdoblje.

Kada čuješ riječ stres, vjerojatno pomisliš da je to nešto što trebaš izbjegavati. No stres je prirodni odgovor našeg organizma na promjenu i ponekad i nije tako loš! Može nam pomoći da budemo učinkovitiji i potaknuti nas na izvršavanje zadataka i ostvarenje ciljeva.

Ipak, ako nas često preplavljuje tada u nama može izazvati osjećaj sumnje i iscrpljenosti te može negativno utjecati na našu produktivnost i odnose s drugima.

Ključ je u boljem razumijevanju sebe i učinkovitijem upravljanju stresom, stoga ako želiš naučiti kako transformirati stres iz neprijatelja u prijatelja, uključi se u studentsku grupu podrške!

O čemu se radi?

Studentska grupa podrške projekt je Studentskog zbora Odjela za matematiku u suradnji sa savjetovalištem Psihogym. Cilj projekta je da se osnaži studente u nošenju sa svakodnevnim izazovima.

Zašto se uključiti?

U grupi možeš povećati emocionalnu pismenost i unaprijediti svoje strategije suočavanja sa stresom. Osim toga, možeš upoznati druge studente sa sličnim iskustvima i problemima te pronaći izvor podrške i poticajno okruženje. Od drugih članova grupe možeš učiti, inspirirati se za nove ideje, ali i za rješenja problema. To ti može pomoći da probleme sagledaš iz drugačije perspektive.

 

Kada, tko, gdje?

Grupa će se sastajati jednom tjedno, 8 tjedana u trajanju od 90 minuta tijekom listopada, studenog i prosinca 2022 godine. Točan termin održavanja definirat će se nakon formiranja grupe jer će se prilagoditi rasporedu uključenih studenata. Susreti će se održavati u prostorijama Odjela za matematiku. Grupa je zatvorenog tipa i broj sudionika ograničen je na 15. Voditeljica je Ivana Mitrić, socijalna pedagoginja i specijalizantica psihoterapije.

 

Kako se uključiti?

Ako studiraš na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku i potrebna ti je podrška u nošenju s izazovima studentskog života, ispuni prijavnicu na poveznici.

Voditeljica će te kontaktirati i dati ti detaljnije informacije o radu grupe kako bi zajedno odlučili je li ovaj oblik rada u skladu s tvojim potrebama. Sudjelovanje je – besplatno, a prijaviti se možeš do 3.10.!

Ukoliko imaš dodatnih pitanja ili nedoumica vezano za studentsku grupu podrške, slobodno nas kontaktiraj:

  • Ivana Tucak-Roguljić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), studentica Odjela za matematiku
  • Ivana Mitrić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), voditeljica grupe i vlasnica Psihogym-a