Odjel za matematiku

gamma 1

U razdoblju 26. rujna – 30. rujna 2022. Odjel za matematiku organizirao je u okviru Erasmus + projekta GAMMA transnacionalnu aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja. Aktivnost je organizirana u suradnji s članovima GAMMA tima iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek i Agencije za odgoj i obrazovanje, a na aktivnosti su sudjelovala 33 člana iz 9 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Nizozemske, Finske i Grčke.

Glavna svrha aktivnosti bilo je upoznavanje s hrvatskim obrazovnim sustavom, te rad na prilagodbi GAMMA scenarija poučavanja i upitnika za nastavnike i učenike koji će se koristiti prilikom pilotiranja scenarija. Tijekom ovih pet dana održana su razna predavanja vezana uz hrvatski obrazovni sustav, radionice o scenarijima poučavanja, priručniku za nastavnike i upitnicima. Radionice o scenarijima poučavanja obogaćene su sudjelovanjem učenika Elektrotehničke i prometne škole koji su opisali svoje dojmove o igrama za učenje matematike koje se razvijaju u okviru projekta. Tijekom aktivnosti rad se najčešće odvijao u malim grupama te je na taj način omogućena efikasna razmjena ideja i iskustava između sudionika. Osim rada na razvoju rezultata, organizirana su i neformalana druženja na kojima su se sudionici imali priliku još bolje upoznati.

Više detalja o aktivnosti i samom projektu dostupno je na mrežnim stranicama GAMMA projekta http://www.project-gamma.eu/.