Odjel za matematiku

MWB2023

Nakon što je u suradnji s tvrtkom Mono u prvoj polovici 2022. godine uspješno odrađen prvi krug bloka radionica pod nazivom MATHOS Web Development Bootcamp, koji je prvenstveno bio namijenjen nezaposlenim osobama s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a sufinancirala ga je Osječko-baranjska županija sa 100.000 kuna, 22. studenoga 2022. s Županijom je potpisan ugovor za novi krug radionica.

MATHOS Web Development Bootcamp je edukacija zamišljena kao intenzivan trening, tzv. "bootcamp" koji će polaznike u kraćem vremenskom periodu pripremiti za jedno od najtraženijih zanimanja, posao programera. U provedbi edukacije sudjeluju profesori Odjela za matematiku te stručnjaci iz lokalne IT zajednice, čije će tvrtke najboljim polaznicima po završetku edukacije ponuditi posao. Edukacija traje 160 sati, a počinje se realizirati u prvoj polovici ožujka 2023. godine.

Blokom radionica obuhvaćeni su sljedeći sadržaji i teme:

  • Osnove objektno-orijentiranog programiranja
  • Osnove web tehnologija
  • Razvoj web aplikacija korištenjem ASP.NET razvojnog okvira
  • Rad s relacijskim bazama podataka uz korištenje SQL-a

Nakon uspješno završene edukacije polaznici dobivaju certifikat o pohađanju i završetku te su spremni za početak rada.

Mathos Web Development Bootcamp organizira se s ciljem osnaživanja matematičkih kompetencija polaznika potrebnih za programsko razmišljanje i programiranje, čime se želi povećati njihova konkurentnost na tržištu rada te poticati razvoj gospodarstva temeljenog na znanju.

Prvenstveno je namijenjen nezaposlenim osobama s najmanje završenom srednjom školom s područja Osječko-baranjske županije, ali otvoren je i za ostale zainteresirane osobe, npr. studente, zaposlene osobe koje žele steći nova ili usavršiti postojeća znanja iz područja programiranja, osobe koje žele promjenu karijere. Od pristupnika se očekuje elementarno razumijevanje i korištenje barem jednog programskog jezika.