Odjel za matematiku

DSC 0120

U petak 5. svibnja 2023. održan je finalni krug timskog natjecanja MathOS Cup – sekcija matematika.

Od 675 učenika iz 33 škole iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali u 1. krugu natjecanja, u finalni krug pozvano je po 7 najboljih timova iz svakog razreda.

U 1. razredu pobjedu je odnio tim „ez“ iz III. gimnazije Osijek, drugo mjesto pripalo je timu „Ked“ iz Gimnazije Sesvete dok je treće mjesto zauzeo tim „GIMNACK1F“ iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. U ovoj kategoriji sudjelovali su još i timovi „Prazan skup“ i „Dva i po“ iz III. gimnazije Osijek, „BOM“ iz X. gimnazije Ivan Supek Zagreb te „Vito^2“ iz Gimnazije Pula.

U 2. razredu zlatni tim je „Dingači“ iz Prve gimnazije Varaždin, srebro su osvojili „GORMITI“ iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, dok su brončani „BETE“ iz Tehničke škole Karlovac. U ovoj kategoriji sudjelovali su još i timovi „pola od nule“ iz Srednje škole Zlatar, „VRHOVNI G“ iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci te „Hexagoni“ iz X. gimnazije Ivan Supek Zagreb.

Pobjednički tim u 3. razredu je „3M“ iz Srednje škole Zlatar, drugo mjesto pripalo je timu „Studenci“ iz Gimnazije Pula, a na trećem mjestu je tim „Matko“ iz Gimnazije Sesvete. Sudjelovali su i timovi „Gotham“ iz Gimnazije dr. Mate Ujevića u Imotskom, „Doktori“ iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, „GJS-VLV“ iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te „AlletuN“ iz III. gimnazije Osijek.

U 4. razredu zlatni tim je „ZIHOS“ iz III. gimnazije Osijek, srebrni su „Tafroamerikanci“ iz Gimnazije Pula, a brončani „Snjeguljice“ iz Srednje škola Zlatar. Sudjelovali su i timovi „Kolege“ iz X. gimnazije Ivan Supek, „IT Klub Božo Lagan“ iz XIII. Gimnazije Zagreb, „TROUGAO“ iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te „SMEŠ“ iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Zahvaljujemo se ovogodišnjem sponzoru MathOS Cup-a Ericsson Nikola Tesla te čestitamo svim sudionicima i mentorima!