Fakultet primijenjene matematike i informatike

DSC 0120

Erasmus+ projekt GAMMA približava se kraju, rezultati su razvijeni te je dana 31. kolovoza 2023. održana GAMMA završna konferencija, najveća GAMMA diseminacijska aktivnost u Hrvatskoj. Na konferenciji su sudjelovali učitelji i nastavnici matematike iz osnovnih i srednjih škola, kao i profesori i asistenti s raznih fakulteta. Sudionici su dolazili iz raznih dijelova Hrvatske.

Projekt su predstavile izv. prof. dr. sc. Mirela Jukić Bokun s Fakulteta primijenjene matematike i informatike i viša savjetnica Jelena Noskov iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Gostujući predavač doc. dr. sc. Tomislav Jagušt s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održao je predavanje pod naslovom Učenje temeljeno na igri i igrifikaciji, dok su članice GAMMA projekta izv. prof. dr. sc. Ljerka Jukić Matić i izv. prof. dr. sc. Darija Marković s Fakulteta primijenjene matematike i informatike održale predavanje pod naslovom Implementacija GBL-a u nastavi matematike. Karolina Brleković, članica GAMMA projekta iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek, upoznala je sudionike s aktivnostima u okviru e-Twinning projekta GAMMA za sve. Održane su i radionice na kojima su sudionici imali priliku upoznati se s GAMMA scenarijima poučavanja i odigrati GAMMA igre. Ove radionice vodili su članovi GAMMA timova iz GAMMA partnerskih organizacija: s Fakulteta primijenjene matematike i informatike voditelji su bili prof. dr. sc. Mihaela Ribičić Penava, izv. prof. dr. sc. Dragana Jankov Maširević, dr. sc. Mateja Đumić, iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek voditelji su bili Snježana Bošnjak i Marin Kanaet, dok je iz Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab voditelj bio Darko Muža. Tijekom održavanja skupa, održana je i poster sekcija u okviru koje su sudionicima predstavljena iskustva nastavnika s učenjem temeljenom na igrama. Prije evaluacije i zatvaranja konferencije, održana je panel diskusija o GBL-u na kojoj su sudionici imali prilike čuti o iskustvima nastavnika u primjeni GAMMA igara i scenarija.

Tijekom pauza za kavu i zajedničkog ručka, sudionici su imali priliku podružiti se i razmijeniti iskustva u opuštenom okruženju.

Evaluacija skupa pokazala je da su sudionici bili iznimno zadovoljni organizacijom, sadržaj im je bio zanimljiv i koristan, obogatili su svoje znanje o učenju temeljenom na igrama te će preporučiti GAMMA intelektualne rezultate svojim kolegama.