Fakultet primijenjene matematike i informatike

Matematički klub i alumni klub Odjela za matematiku

slika1

O ALUMNI KLUBU

Alumni klub čine svi bivši studenti Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Cilj Alumni kluba je uspostavljanje i održavanje veza s bivšim studentima Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku i razvijanje suradnje s institucijama u kojima su zaposleni. Podaci o diplomiranim studentima obnavljaju se iz baze Matematičkog kluba. Pozivamo sve bivše studente Odjela za matematiku da se učlane u Matematički klub te da ažuriraju svoje podatke.

Na sljedećem linku možete pretražiti naše diplomirane studente:
Diplomirani studenti

NATJEČAJI ZA ZAPOŠLJAVANJE

Otvoreni natječaj u GRAWE Hrvatska (Suradnik u Odjelu za Aktuarske poslove (ž/m))

Impact International Graduate Program 2018

Natječaj Zagrebačke banke

Otvoreni natječaj Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu

Otvoreni natječaj Gospodarske škole Buje

Otvoreni natječaji Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu

Burza rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

www.math-jobs.com - Popis različitih poslova na području cijelog svijeta,  koji zahtjevaju završen studij matematike ili neki srodni studij.

EURAXESS

REFLEKSIJE BIVŠIH STUDENATA

Završila sam smjer Financijske i poslovne matematike na Odjelu za matematiku u Osijeku. Studij mi je pružio široko i primjenjivo znanje matematike. Nakon završetka ovog smjera moguće je zaposlenje u bankarstvu, osiguravajućim kućama, mirovinskim fondovima i sličnim institucijama. Ja sam se odlučila za bankarstvo. Znanja koje sam stekla na fakultetu, prvenstveno iz područja statistike, analize i upravljanja rizicima, bili su mi od velike pomoći u svakodnevnom poslu kada sam počela raditi. Prvo sam bila zaposlena u Hypo Alpe- Adria banci, a sada radim u Hrvatskoj narodnoj banci.
Diplomirao sam na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku 03.12.2009. i stekao sam naziv magistra matematike (smjer financijska i poslovna matematika), a trenutno sam zaposlen kao Glavni analitičar u Privrednoj banci Zagreb u Zagrebu. Iskustvo studiranja donijelo mi je puno pozitivnih stvari što se tiče osobnog razvoja i napretka, kroz studiranje sam naučio učiti i rješavati kompleksne zadatke što primjenjujem u svakodnevnom poslovnom životu gdje se stalno susrećem s novim izazovima. Nakon završenog fakulteta tražio sam vrhunsko poslovno iskustvo i to sam dobio prvo u Zagrebačkoj banci, a onda u Privrednoj banci Zagreb.
Kao nedavno diplomirani magistar matematike i to smjera Poslovna i financijska matematika, mogu reći samo divna iskustva koja me vežu za dosadašnje obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku. Teorijsko znanje i praktični rad koje su mi pružili profesori na Odjelu omogućili su mi da se lako snađem na burzi rada. Posao u zagrebačkoj firmi Poslovna Inteligencija u kojoj sam trenutno zaposlen sam dobio i prije diplomiranja na Odjelu. Što vrijeme više odmiče, a radno iskustvo raste, sve sam više zahvalan na kvalitetnom obrazovanju i radnim navikama koje sam usvojio tokom studiranja. Uviđam iz dana u dan koliko neke stvari lakše rješavam na radnom mjestu upravo zbog načina razmišljanja koji mi je Odjel razvio. I zato ću svakom srednjoškolcu bez zadrške preporučiti obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku, nakon kojeg neće biti ograničen pri zapošljavanju u različitim granama privrede, jer mi matematičari baš u svakoj od njih možemo naći svoje mjesto "pod suncem".
Diplomirala sam na smjeru Financijska i poslovna matematika u lipnju 2011. na Odjelu za matematiku u Osijeku, a zaposlila sam se 4 mjeseca kasnije u Allianz osiguranju u Odjelu za upravljanje rizicima gdje sam i trenutno. Završeni studij matematike je bio nulti preduvjet za zaposlenje u ovom području. U poslu kojeg obavljam se susrećem sa mnogim stvarima sa kojima sam se upoznala na fakultetu, prije svega u području statistike i financijske matematike, a onda i iz ekonomskih predmeta gdje sam se dobila osnovno razumijevanje funkcioniranja svijeta investicija, mikro i makro ekonomije. Kroz posao dalje nadograđujem ranije stečeno znanje, kako formalno na Poslijediplomskom studiju aktuarske matematike na PMF-u u Zagrebu tako i neformalno kroz svakodnevni rad. Smatram da je Smjer financijske i poslovne matematike odlična podloga za svakoga tko se vidi u području upravljanja rizicima i aktuarske matematike (prvenstveno zastupljeno u bankama i osiguranjima) te da je kao takav jedinstven smjer u Hrvatskoj koji nudi kombinaciju i statističkih predmeta kao i onih financijskih.
Godine 2012. završila sam studij poslovne i financijske matematike te nastavnički studij matematike i informatike. Nakon početnog radnog iskustva u školstvu 2014. godine počinjem s radom u tvrtki Žito d.o.o., koja se bavi poljoprivredom, trgovinom i industrijskom proizvodnjom. Već u prvim radnim danima sam uočila da u, do tada, nepoznatim situacijama mogu upotrebljavati znanja i sposobnosti koje sam stekla na studiju matematike. Kao glavnu prednost izdvojila bih analitički način razmišljanja koji mi pomaže u praćenju i analiziranju poslovnih podataka, uočavanju zakonitosti te povezivanju različitih poslovnih procesa. Na temelju vlastitog iskustva mogu reći da se diplomirani matematičar može vrlo brzo snaći u sektoru gospodarstva i da lako pronalazi matematičke zakonitosti u aspektima poslovanja.

O MATEMATIČKOM KLUBU

Matematički klub okuplja bivše i sadašnje studente, nastavnike i suradnike, te prijatelje Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku s osnovnim ciljem razmjene informacija između članova Kluba. Namjera je na taj način obnoviti stare i izgraditi nove kontakte, te kroz međusobnu komunikaciju podići svjest o potrebi očuvanja digniteta struke i proširenja interesa za nju.
O svakom članu Kluba na Odjelu za matematiku čuvaju se i obnavljaju osnovni i stručni podaci, kao i podaci o napredovanju.
U časopisu Osječki matematički list otvorit će se posebna stranica Kluba u kojoj će se navoditi novosti iz Kluba (popis članova i podaci o novim članovima, crtice o promjeni zaposlenja i napredovanju članova Kluba i slično), novosti iz područja matematike te nastave i primjene matematike koje mogu biti interesantne članovima Kluba, pisma s primjedbama i sugestijama članova Kluba (o studiranju na Odjelu za matematiku, o problemima na poslu, o funkcioniranju sustava obrazovanja itd).
Svaki član Matematičkog kluba: 

  • ujedno je pasivni član Udruge matematičara Osijek - ne plaća godišnju članarinu u Udruzi matematičara Osijek (plaćanje članarine karakterizira aktivnog člana), no e-mailom prima sve informacije o aktivnostima UMO i ima pravo sudjelovati u tim aktivnostima
  • po pristupačnoj cijeni dobiva međunarodni časopis "Mathematical Communications"
  • redovito prima informacije o predavanjima na Stručnom kolokviju, Matematičkom kolokviju i ostalim događanjima u organizaciji Odjela za matematiku na svoju e-mail adresu
  • dobiva mogućnost pohađanja besplatnih tečajeva u organizaciji Udruge matematičara Osijek (primjerice tečaj iz paketa "Geogebra")
  • dobiva besplatno članstvo u knjižnici Odjela za matematiku.

Članstvo u klubu je besplatno, a za učlanjenje je potrebno popuniti "Pristupni list" na webu. Jedina obaveza koju preuzima član Kluba je redovito obavještavanje o promjeni adrese, mjesta zaposlenja te napredovanja u zvanju zbog ažuriranja podataka u osobnom kartonu člana.

Na sljedećem linku možete vidjeti trenutne članove matematičkog kluba: članovi.

Ukoliko želite pristupiti matematičkom klubu ispunite pristupni list. Za promjenu podataka ispunite zahtjev za promjenu.

PRILOZI ČLANOVA MATEMATIČKOG KLUBA

Vaš prilog pošaljite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Prilozi i komentari bez potpunog potpisa neće biti postavljeni na stranicu.

LINKOVI

Biografije matematičara

Korisne matematičke tablice, enciklopedije i vodiči

Pitaj stručnjaka

Osnovna matematika

Viši razredi matematike