Odjel za matematiku

Strani jezik u struci II

Z012 (0+0+2) - 3 ECTS bodova

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Strani jezik u struci II izvodi se u zimskom i ljetnom semestru druge godine sveučilišnog preddiplomskog studija matematike i sveučilišnog nastavničkog studija matematike i informatike. Cilj kolegija je usvajanje stručnog vokabulara iz područja matematike i informatike te što korektnija primjena gramatičkih struktura koje su karakteristične za jezik u struci. Osposobljavanje studenata za čitanje i razumijevanje stručne literature, razgovor o temama vezanim uz struku te prevođenje jednostavnijih stručnih tekstova s materinjeg na strani jezik. Osposobljavanje studenata za samostalno izlaganje odabrane stručne teme na stranom jeziku.

  • Sadržaj kolegija možete dohvatiti na sljedećem linku (pdf).

 NASTAVNIKKONZULTACIJE
VODITELJ KOLEGIJA Ivanka Ferčec  
     

 OSNOVNA LITERATURA ZA ENGLESKI JEZIK U STRUCI II

  1. I. Ferčec, A Course in Scientific English: Mathematics, Physics, Computer Science, Odjel za matematiku/Elektrotehnički fakultet, Osijek, 2001.
  2. R. Murphy, English Grammar in Use, CUP, Cambridge, 1999.
 

OSNOVNA LITERATURA ZA NJEMAČKI JEZIK U STRUCI II

  1. Autorengruppe, Deutsch - Ein Lehrbuch für Ausländer -Mathematik, VEB Verlag Enzyklopädie Leipzig, 1978.
  2. Dreyer-Schmitt, Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik, Max Hueber Verlag, München, 2000.

 Izvedbeni program kolegija Strani jezik u struci II realizira se s fondom od 60 sati (tjedno 2 sata seminara u oba semestra).  

IZVOĐENJE NASTAVE I VREDNOVANJE ZNANJA

Nastava za ovaj predmet predviđena je u obliku seminara koji su obavezni za sve studente. U nastavi se koriste audiovizuelna nastavna pomagala (LCD, PC, DVD), te brojni stručni časopisi i knjige koje su dostupne u knjižnici Odjela za matematiku. Studenti povremeno dobivaju domaće zadaće ili manje projektne zadatke, a svaki student individualno izlaže proizvoljno odabranu temu iz područja struke, što utječe na konačnu ocjenu iz predmeta. Znanje studenata prati se kontinuirano putem, a usmeni dio ispita slijedi na kraju akademske godine.

 

NASTAVNI MATERIJALI

 

 

 Udžbenik  -ovo je udžbenik koji trebate isprintati ( novo stavljeno )

radna bilježnica

OBAVIJESTI

Dragi svi, u privitku se nalaze rezultati predroka, molim vas svi provjerite bodove i ocjene.

Rezultati

Lijep pozdrav, Karmen Knežević

 

 Poštovane studentice i studenti, molim vas da za nastavu koja nam kreće u tjednu iza Uskrsa imate svi isprintane materijale (pod udžbenik i radna bilježnica) jer bez njih ne možete nazočiti nastavi.

Lijep pozdrav, Karmen Knežević prof.univ.spec.st.eur

 

Poštovani, u privitku su rezultati i konačna ocjena kolegija. Kada dodje vrijeme prijavite ispitni rok , a ovjdje ću vam napisati kada i gdje da dodjete na upis ocjene. Za sva pitanja javite mi se e-mailom.

Želim vam puno uspjeha u daljnjem studiranju, srdačno, Karmen Knežević

 Rezultati i konacna ocjena

 

Dragi svi, upis ocjena btiti će na dan ispita, 16.6. u 12 sati u D-4. Molim vas da smjer Matematika dodje u 12, a smjer Mat i rač u 12.30 kako ne bismo stvarali gužvu. Ne morate doći osobno , ali pokušajte svi riješiti upis.

Srdačno, Karmen Knežević

 

Dragi svi, upis ocjene za studente koji nisu pristupili upisu do sada biti će 30.6.2021. u 10.30 u mom kabinetu na Odjelu za fiziku br.52.

Lijep pozdrav, Karmen Knežević

 

Dragi svi, rezultati predroka od 20.4.2022. su u privitku.Molim vas provjerite bodove i ocjene.

Vidimo se u četvrak, lijep pozdrav, Karmen Knežević

 

Rezultati

Dragi svi, svi studenti i studentice koji izlaze na ispitni rok iz kolegija Engleski jezik 2 moraju na dan ispita u 11 sati održati Power Point Prezentaciju. Molim vas da radi odabira teme  dođete u četvrtak 1.6. od 12-15 sati u dvoranu br.8 ili u petak ,2.6. u 13 sati u dvoranu br.3 ili u srijedu 7.6.u 12 sati u dvoranu broj 8.

Lijep pozdrav, Karmen Knežević

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment