Učenička matematička natjecanja

M056 (1+0+1) - 3 ECTS bodova

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Cilj je studente/ice putem odabranih tema osposobiti za samostalan i projektni rad: istraživanje, pronalaženje i pretraživanje literature (na svim dostupnim medijima – tiskanim i elektroničkim, posebno na internetu), pripremu seminarskog rada u pisanom obliku (uz pomoć računala) i usmeno izlaganje (prezentaciju) obrađene teme. Konkretno, studenti(ce) će se upoznati s temama iz elementarne matematike namijenjenima prvenstveno radu s matematički nadarenim učenicima/cama u osnovnoj i srednjim školama – za matematičke grupe i pripreme za matematička natjecanja. Teme su izabrane tako da omogućuju osposobljavanje studenata/ica, budućih nastavnika/ica matematike, za afirmaciju individualizacije i problemnosti kao temeljnih načela nastave matematike na svim obrazovnim razinama.

 

  • Sadržaj kolegija možete dohvatiti na sljedećem linku (pdf).

 NASTAVNIKKONZULTACIJE
VODITELJ KOLEGIJA izv.prof.dr.sc. Ivan Matić  Četvrtkom u 10 sati.
ASISTENT Mateja Đumić Vrijeme konzultacija
     

 

OSNOVNA LITERATURA

Pregled osnovne literature možete pogledati ovdje.


 

RASPORED PREDAVANJA I VJEŽBI

 TERMINPREDAVAONICA
PREDAVANJA Petak, 11-12h  D-11
SEMINARI Četvrtak, 8-10h  D-11

 

PRAVILA POLAGANJA ISPITA

Pohađanje predavanja i seminara je obavezno. Studenti trebaju održati seminar u kojem obrađuju određenu temu iz matematike, pri čemu odabiru primjere i zadatke namijenjene odgovarajućem uzrastu učenika osnovne ili srednje škole. Studenti dobivaju konačnu ocjenu na temelju usmenog ispita, urađenog pismenog seminarskog rada i njegovog usmenog predstavljanja na seminarskim vježbama.

NASTAVNI MATERIJALI

 

 

OBAVIJESTI

  • [24.04.2018.] U četvrtak, 26. travnja seminar će započeti u 9 sati.
  • 27.04. 2018. se predavanje neće održati.
  • [25.03.2018.] Temu seminara je potrebno prijaviti do 1. travnja (kao što je rečeno na uvodnom dogovoru za seminare). Dodatno do 8. travnja je potrebno javiti termin u kojem bi željeli izlagati, kako bi se na vrijeme napravio raspored i kako bi svi stigli izlagati svoje teme do kraja semestra.
  • [04.03.2018.] U četvrtak, 8. ožujka u 9 i 30 sati u dvorani d11 održat će se uvodni dogovor za seminare.
  • [04.03.2018.] Popis tema kao i njihova zauzetost se nalazi pod nastavni materijali, popis će biti redovito ažuriran. Seminare je potrebno poslati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije 2 dana prije izlaganja. Seminar se predaje u obliku prezentacije, a za izlaganje seminara predviđeno je 45 minuta.

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment