Metode matematičke fizike

M107 (3+0+2) - 7 ECTS bodova

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kolegij Metode matematičke fizike izvodi se u ljetnom semestru treće godine sveučilišnog preddiplomskog studija matematike. Cilj kolegija je studente upoznati s s nekim fundamentalnim jednadžbama mehanike kontinuuma, njihovim svojstvima te osnovnim metodama u njihovom proučavanju i rješavanju.

  • Sadržaj kolegija možete dohvatiti na sljedećem linku (pdf).

 NASTAVNIKKONZULTACIJE
VODITELJ KOLEGIJA izv. prof. dr. sc. Krešimir Burazin Srijedom u 11:00h
ASISTENT dr. sc. Jelena Jankov Vrijeme konzultacija

 

OSNOVNA LITERATURA

  1. I. Aganović, K. Veselić, Jednadžbe matematičke fizike, Školska knjiga, Zagreb, 1985.
  2. I. Aganović, K. Veselić, Linearne diferencijalne jednadžbe. Uvod u rubne probleme, Element, Zagreb, 1997.
  3. I. Aganović, K. Veselić, Matematički modeli i metode, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku – Odjel za matematiku, Osijek, 2014.

RASPORED PREDAVANJA I VJEŽBI

Izvedbeni program kolegija Metode matematičke fizike realizira se s fondom od 75 sati (tjedno 3 sata predavanja i 2 sata vježbi). Pohađanje predavanja i vježbi je obavezno.
 TERMINPREDAVAONICA
PREDAVANJA  Srijeda, 8-11h  D5
VJEŽBE  Četvrtak, 10-12h  D9

 

PRAVILA POLAGANJA ISPITA

Ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela, a polaže se nakon odslušanih predavanja i obavljenih vježbi. Prihvatljivi rezultati postignuti na kolokvijima, koje studenti pišu tijekom semestra, zamjenjuju pismeni dio ispita.

 

NASTAVNI MATERIJALI

 

[19.3.2020.] Vježbe za 19.3.2020. dostupne su prijavljenim korisnicima na linku:

[19.3.2020.] Materijali za predavanje predviđeno za 18.3.2020. dostupna su prijavljenim korisnicima na linku: , a video predavanja na linku 

[24.3.2020.] Materijali za predavanje predviđeno za 25.3.2020. dostupna su prijavljenim korisnicima na linku: , a video predavanja na linku 

[26.3.2020.] Vježbe za 26.3.2020. dostupne su prijavljenim korisnicima na linku: Rok za predaju zadaće je 2.4.2020.

OBAVIJESTI

  • [24.3.2020.] Poštovani studenti, nastavno na prethodnu obavijest ovim putem vas informiramo da smo se odlučili za sljedeći način vrednovanja znanja i polaganja ispita: domaće zadaće koje redovito predajete zamjena su sa kolokvije, odnosno pismeni dio ispita. Nakon završene nastave studenti koji su predali domaće zadaće mogu pristupiti usmenom dijelu ispita (koji može biti održan i putem video poziva, ukoliko drugačije ne bude moguće). Na usmenom dijelu ispita u prvom redu očekuje se da demonstrirate i obrazložite neke od svojih domaćih zadaća i time pokažete da ste ostvarili planirane ishode učenja.
  • [19.3.2020.] Poštovani studenti, s obzirom da ne možemo redovito izvoditi nastavu, pokušavamo osmisliti kvalitetan i održiv sustav nastave "na daljinu". Očekujemo da će se "pravila" vezana za održavanje nastave i vrednovanje znanja dinamično mijenjati i prilagođavati sukladno tome kakve upute budemo dobivali vezano za pandemiju. Stoga vas molim za razumijevanje po tom pitanju. Ono što vam u ovom trenutku možemo reći je sljedeće: s obzirom da se nastava ne održava (a koju ste inače obvezni pohađati, a nastavnici izvoditi), osigurat ćemo s naše strane dostupne pripreme za predavanja i vježbe, kao i video snimku predavanja, koji će biti dostupni na tjednoj bazi, dok s vaše strane očekujemo da redovito pišete domaće zadaće. Dakle, domaće zadaće su nadalje obavezne te studenti koji ih ne budu pisali neće moći položiti kolegij. Molim vas da ih šaljete u jednom pdf dokumentu, da tekst bude jasno čitljiv (obična olovka nije preporučljiva za pisanje), te napišite na svakoj strani svoje ime i prezime. Pokušat ćemo čim prije osmisliti sustav vrednovanja znanja (trenutno ga razmatramo na razini Odjela) te vas o tome informirati.
  • [19.3.2020.] Priprema za vježbe koje su predviđene za 19.3.2020. nalazi se na gornjem linku u rubrici NASTAVNI MATERIJALI. Unutar tog dokumenta zadana je i domaća zadaća za narednih tjedan dana.  Molim vas da domaću zadaću s vježbi predviđenu za ovaj tjedan predate u elektronskom obliku (može skeniran rukopis, samo osigurajte da je dobro vidljiv, preporuka je da ako imate više skeniranih odvojenih dokumenata spojite sve u jedan pdf, možete koristiti online alate - npr. "merge files into one") do subote 21.3.2020., a novu zadaću do četvrtka 26.3. Ako imate bilo kakvih nejasnoća/pitanja/komentara vezano za gradivo vježbi, javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili ispod u komentarima.
  • [16.3.2020.] Priprema za predavanje koje je predviđeno za 18.3.2020. nalazi se na gornjem linku u rubrici NASTAVNI MATERIJALI. Unutar tog dokumenta zadana je i domaća zadaća za narednih tjedan dana. Svakako konzultirajte dodatno i literaturu predviđenu za ovaj kolegij i to [1, str. 53-61], te [3, str. 247-254]. Molim vas da domaću zadaću sa predavanja predviđenu za ovaj tjedan predate u elektronskom obliku (može skeniran rukopis, samo osigurajte da je dobro vidljiv) do srijede 18.3.2020.
  • [20.2.2020.] U četvrtak, 27.2., neće se održati vježbe iz Metoda matematičke fizike
You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment