Ispis

izvrsnost

Zato što:

Struktura studija na Odjelu za matematiku prikazana je sljedećim dijagramom:

Struktura studija na Odjelu za matematiku

Studiji su složeni tako da optimalno osiguravaju vertikalnu prohodnost: završetkom bilo kojeg od dva preddiplomska studija (Matematika ili Matematika i računarstvo), možete izravno upisati bilo koji od naša tri diplomska studija, bez dodatnih ispita razlike.

Više informacija o preddiplomskim i diplomskim studijima Odjela za matematiku potražite na sljedećim poveznicama, a sva eventualna dodatna pitanja vezana uz naše studijske programe uputite na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Preddiplomski sveučilišni studij Matematika

Studijski program
Detalji o upisu

Preddiplomski sveučilišni studij Matematika i računarstvo

Studijski program
Detalji o upisu

Diplomski sveučilišni studij Matematika, smjer: Financijska matematika i statistika

Studijski program
Detalji o upisu

Diplomski sveučilišni studij Matematika, smjer: Matematika i računarstvo

Studijski program
Detalji o upisu

Diplomski sveučilišni studij Matematika i informatika, smjer: nastavnički

Studijski program
Detalji o upisu
Ovakav studijski program koji kombinira matematičku teoriju s informatičkim znanjem je upravo ono što je potrebno na današnjem tržištu rada u IT sektoru te smatram da će potreba za takvim kadrovima u budućnosti rasti.

Predsjednik uprave IN2 d.o.o.
Ante Mandić

S obzirom na trendove na financijskom tržištu smatram da su kadrovi obrazovani po programu diplomskog studija matematike, smjera Financijska matematika i statistika Odjela za matematiku već danas potrebni na tržištu rada te da će potreba za takvim kadrovima u budućnosti rasti. Naročito je potrebno ojačati obrazovanje u suvremenim statističkim metodama i analizi jer se na njoj temelji sve više odluka u bankarstvu i širem financijskom sektoru. Kao posljedica nedostatka adekvatnih kadrova banke danas zapošljavaju inženjere fizike, matematike i informatike upravo zbog posjedovanja potrebnih vještina i znanja numeričke analize.

Direktor Hrvatske udruge banaka
Dr. sc. Zoran Bohaček