Ispis

23. zimska škola informatike za srednjoškolce 

Od 7. do 9. siječnja 2016. Osijek

 

OSNOVNE INFORMACIJE

ZIS logo v2I ove godine zimska škola informatike za srednjoškolce održat će se tradicionalno u Osijeku od 7. do 9. siječnja i to na tri lokacije: Dom tehnike, III. prirodoslovno-matematička gimnazija u Osijeku, te na Odjelu za matematiku, koji se ove godine po prvi puta priključuje organizaciji ovog događaja. 

Sam format škole će izgledati nešto drugačije nego prijašnjih godina i temeljit će se na sljedeća tri koncepta: 

Pozivamo sve učenike koji žele naučiti nešto novo iz programiranja i informatike a što nije obuhvaćeno standardnim nastavnim kurikulumom, kao i učenike koji se žele bolje pripremiti za natjecanja iz informatike da se prijave za školu. Broj mjesta je ograničen (<=30), stoga vas molimo da požurite s prijavom. Prijave će biti otvorene dok god bude slobodnih mjesta.

 

PRIJAVA SUDJELOVANJA

Svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti preko sljedećeg obrasca: ZIŠ PRIJAVA

 


ORGANIZATORI ŠKOLE

  INSTITUCIJA ADRESA
01 logo unios Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku Trg Lj. Gaja 6, Osijek
III gimnazija logo III. gimnazija Osijek Ul. Kamila Firingera 14, Osijek
rsz logo Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije (Dom tehnike)

Trg J. Kraižanića 1., Osijek


SPONZORI ŠKOLE

osc logo 


OBAVIJESTI

  • 08.01.2016. će u 12:00 sati biti predavanje gosta 23. Zimske škole informatike studenta Vasilija Perovića. Vasilije studira drugu godinu fiziku na Cambridgu. Bio je četiri godine sudionik zimskih škola informatike, državnih natjecanja iz matematike, fizike i informatike.

    Sudjelovanje Vesilija je hvale vrijedan poticaj za današnje sudionike

  • [4. siječanj] Početak Zimske škole započinje druženjem i doručkom koji će se održati u četvrtak od 9:30-10h u Domu tehnike u Osijeku (za točnu adresu vidite http://www.tehnika-osijek.hr/kontakt.html). Nakon jutarnjih predavanja koja završavaju u 12:00h svi polaznici škole će imati osiguran ručak u studentskom centru u Osijeku. Učenici kojima je osiguran smještaj u Osijeku će nakon ručka biti organizirano odvedeni do učeničkog doma Hrvatskog radiše u kojima će obaviti "check-in".

RASPORED PREDAVANJA I RADIONICA

Škola se organizira u 3 uzastopna radna dana prema sljedećem rasporedu:
vrijeme Četvrtak Petak Subota
9:30 - 10:00 doručak doručak doručak
 10:00-11:30 

Tema: 
Od ideje do prototipa

Predavač: Domagoj Kusalić (ElfBlocks)

Mjesto: Dom tehnike

Tema:
Uvod u razvoj softwarea

Predavač: Denis Sušac (Mono)

Mjesto: Dom tehnike 

Tema: 
Vizualizacija podataka koristeći D3.js

Predavač: Dr. sc. Tomislav Jakopec (Filozofski fakultet)

Mjesto: Odjel za matematiku

 11:30-12:00 Učenički kutak - Antun Ivanković (III. gimnazija Osijek)
Tema: prevođenje tekstova za geochaching.com (putem stranice webtranslateit.com)
Učenički kutak - Antonio Stipić (III. gimnazija Osijek)
Tema: Brorix (servis za stream-ing YouTube videa s pretagom teksta)

Učenički kutak - Jurak Botkuljak i Bruno Kovač (III. gimanzija Osijek)
Tema: Minecity Roleplay

Dodijela diploma sudionicima škole (kraj škole).

12:00-14:00 ručak ručak  
 14:00-17:00

Natjecateljsko programiranje (zadaci, zip. zad3, zad4)

Mjesto: III. gimnazija Osijek

Natjecateljsko programiranje (zad2, zad3)

Mjesto: III. gimnazija Osijek

 

Kratke crtice o predavačima

denisDenis Sušac je programer u duši, po struci magistar računalnih znanosti, a po zanimanju direktor softverske tvrtke Mono iz Osijeka. Ima preko 20 godina iskustva u profesionalnom razvoju softvera. Uvijek u potrazi za novim izazovima, trenutno je dio tima talentiranih developera, dizajnera i testera koji rade na izradi inovativnog sustava za brzi razvoj mobilnih i web aplikacija. Aktivan je član i bivši predsjednik udruge Osijek Software City koja radi na promicanju IT zanimanja i znanja.

tjakopecTomislav Jakopec je veliki zaljubljenik u informacijske tehnologije općenito. Magistar informatike po završetku Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu te doktor informacijskih znanosti po obrani doktorata na Sveučilištu u Zadru. Zaposlen kao poslijedoktorand na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Sudjeluje u izvođenje nastave na kolegijima Oblikovanje mrežnih stranica, Baze podataka II, Implementacije programskih rješenja za oblikovanje sadržaja, Elektroničko nakladništvo i knjižarstvo, Informacijsko komunikacijska infrastruktura, Projektiranje informacijskih sustava te Programiranje 2 i 3. Aktivni član Osijek Software City-a, pobjednik OSC Hackathona 2013 i 2014. godine.

kusalicDomagoj Kusalić je magistar računalne znanost. Aktivno se bavio programerskim natjecanjima te je 7 godina zaredom osvojio prvo mjesto u Osječko-Baranjskoj županiji, te također i brončanu medalju na najprestižnijem algoritamskom natjecanju: Međunarodnoj Informatičkoj Olimpijadi. Tijekom studija na FER-u je dobio Rektorovu nagradu, i izdao knjigu "Napredno programiranje i algoritmi u C-u i C++-u". Završio je i "Artificial Intelligence" na Stanfordu s prestižnih 99.8% bodova, te radio 2 godine u Los Angelesu u Californiji na razvoju umjetne inteligencije za poslovne sustave. U Engleskoj je osnovao firmu za razvoj modularnih elektroničkih uređaja za pametne kuće - www.ELFblocks.com.