Natjecateljsko programiranje

Opis


Radna grupa za Natjecateljsko programiranje pokrenuta je od strane Katedre za računarstvo Odjela za matematiku s ciljem aktivnog uključenja studenata u različita nacionalna i međunarodna natjecanja iz programiranja. Na početku je grupa bila usmjerena na pripreme studenata za IEEEXtreme natjecanja na kojem tijekom 24 sata studenti rješavaju različite programerske zadatke. Kasnije su se ovoj grupi pridružili studenti nižih godina studija radi priprema za Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta ACM International Collegiate Programming Contest (CERC).

 

Cilj radne grupe je upoznati studente sa zadacima koji se pojavljuju na prethodno navedenim natjecanjima, pravilima natjecanja,omogućiti im rješvanje zadataka i evaluaciju istih u natjecateljskom ambijentu.

Voditelji

Scoreboard

Izvrsna priprema za natjecanja u programiranju je svakodnevno rješavanje zadataka. Za natjecateljsko programiranje, postoje različiti načini pronalaska zanimljivih algoritamskih problema. Naši studenti pomoću uHunt biraju zadatke sa UVa Online Judge. Kako bi lakše pratili statistike rješavanje zadataka, uredili smo tjedni i all-time scoreboard, koji možete vidjeti na desnoj strani. Ovi podaci se povlače sa uHunt profila natjecatelja. Ukoliko se želite penjati po ovoj ljestvici s nama, javite se nekom voditelju ili natjecatelju.

Raspored

  • utorak 14:00 RP-3

 

Materijali

U ovom dijelu, bit će postavljeni radni materijali sa susreta koji su dostupni registriranim članovima.

 

 

 

Obavijesti

 

 

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment