Sveučilišni diplomski studij Matematika – modul Matematika i računarstvo

Diplomski studij Matematike i računarstva prestižni je diplomski studij čija je glavna zadaća školovati vrsne stručnjake za IT industriju. Ovaj studij je namijenjen studentima koji su završili prijediplomski studij Matematike i računarstva ili neki drugi srodan studij.

Što znači srodan studij? Ukoliko ste završili prijediplomski studij u području računarstva ili matematike, vjerojatno ste prava osoba za naš diplomski studij Matematike i računarstva.

O kvaliteti, stručnosti i inovativnosti naših studenata svjedoči i istraživanje udruge Osijek Software City pod nazivom Znanja i vještine studenata osječkih fakulteta, unutar kojega su poslodavci iz IT sektora iskazali svoje mišljenje o znanju i vještinama vezanim uz razvoj softvera koje studenti s našeg sveučilišta usvoje tijekom školovanja. U istraživanju je sudjelovalo 12 većih tvrtki sa sjedištem u Osijeku ili Zagrebu koje zajedno zapošljavaju preko 1 000 djelatnika, a kojima je osnovna djelatnost razvoj softvera. Naši studenti su u gotovo svim kategorijama prepoznati kao najbolji.

Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.

Pelé

Nositelj / izvođač studija: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku / Fakultet primijenjene matematike i informatike

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija: Sveučilišni / a magistar / magistra matematike (univ. mag. math.)

Trajanje studija: dvije godine (četiri semestara), pri čemu će kandidat skupiti minimalno 120 ECTS bodova

Status studija: redoviti

Način završetka studija: polaganje svih ispita, izrada diplomskog rada u kojemu je potrebno samostalno istražiti i prezentirati zadanu temu u pisanom obliku.