Mathos alumni klub

O MATHOS ALUMNI KLUBU

Mathos alumni klub čine svi bivši studenti Fakulteta primijenjene matematike i informatike i njegovog prethodnika Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Cilj Mathos alumni kluba je uspostavljanje i održavanje veza s bivšim studentima i razvijanje suradnje s institucijama u kojima su zaposleni.

NATJEČAJI ZA ZAPOŠLJAVANJE

Burza rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

www.math-jobs.com – Popis različitih poslova na području cijelog svijeta,  koji zahtijevaju završen studij matematike ili neki srodni studij.

EURAXESS

REFLEKSIJE ČLANOVA MATHOS ALUMNI KLUBA

Upoznajte naše diplomante. Pročitajte što misle o tome jesu li dobro odabrali studij i koje stečene vještine koriste na poslovima kojima se bave.

Sara Bošnjak: Nakon završetka ovog smjera moguće je zaposlenje u bankarstvu, osiguravajućim kućama, mirovinskim fondovima i sličnim institucijama.

Završila sam smjer Financijske i poslovne matematike na Odjelu za matematiku u Osijeku. Studij mi je pružio široko i primjenjivo znanje matematike. Nakon završetka ovog smjera moguće je zaposlenje u bankarstvu, osiguravajućim kućama, mirovinskim fondovima i sličnim institucijama. Ja sam se odlučila za bankarstvo. Znanja koje sam stekla na fakultetu, prvenstveno iz područja statistike, analize i upravljanja rizicima, bili su mi od velike pomoći u svakodnevnom poslu kada sam počela raditi. Prvo sam bila zaposlena u Hypo Alpe- Adria banci, a sada radim u Hrvatskoj narodnoj banci.

Zvonimir Ivančević: Iskustvo studiranja donijelo mi je puno pozitivnih stvari što se tiče osobnog razvoja i napretka.

Diplomirao sam na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku 03.12.2009. i stekao sam naziv magistra matematike (smjer financijska i poslovna matematika), a trenutno sam zaposlen kao Glavni analitičar u Privrednoj banci Zagreb u Zagrebu. Iskustvo studiranja donijelo mi je puno pozitivnih stvari što se tiče osobnog razvoja i napretka, kroz studiranje sam naučio učiti i rješavati kompleksne zadatke što primjenjujem u svakodnevnom poslovnom životu gdje se stalno susrećem s novim izazovima. Nakon završenog fakulteta tražio sam vrhunsko poslovno iskustvo i to sam dobio prvo u Zagrebačkoj banci, a onda u Privrednoj banci Zagreb.

Dino Vučemilović Šimunović:
Teorijsko znanje i praktični rad koje su mi pružili profesori na Odjelu omogućili su mi da se lako snađem na burzi rada.

Kao nedavno diplomirani magistar matematike i to smjera Poslovna i financijska matematika, mogu reći samo divna iskustva koja me vežu za dosadašnje obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku. Teorijsko znanje i praktični rad koje su mi pružili profesori na Odjelu omogućili su mi da se lako snađem na burzi rada. Posao u zagrebačkoj firmi Poslovna Inteligencija u kojoj sam trenutno zaposlen sam dobio i prije diplomiranja na Odjelu. Što vrijeme više odmiče, a radno iskustvo raste, sve sam više zahvalan na kvalitetnom obrazovanju i radnim navikama koje sam usvojio tokom studiranja. Uviđam iz dana u dan koliko neke stvari lakše rješavam na radnom mjestu upravo zbog načina razmišljanja koji mi je Odjel razvio. I zato ću svakom srednjoškolcu bez zadrške preporučiti obrazovanje na Odjelu za matematiku u Osijeku, nakon kojeg neće biti ograničen pri zapošljavanju u različitim granama privrede, jer mi matematičari baš u svakoj od njih možemo naći svoje mjesto “pod suncem”.

Arijana Kokot (Krajina):
Smatram da je Smjer financijske i poslovne matematike odlična podloga za svakoga tko se vidi u području upravljanja rizicima i aktuarske matematike

Diplomirala sam na smjeru Financijska i poslovna matematika u lipnju 2011. na Odjelu za matematiku u Osijeku, a zaposlila sam se 4 mjeseca kasnije u Allianz osiguranju u Odjelu za upravljanje rizicima gdje sam i trenutno. Završeni studij matematike je bio nulti preduvjet za zaposlenje u ovom području. U poslu kojeg obavljam se susrećem sa mnogim stvarima sa kojima sam se upoznala na fakultetu, prije svega u području statistike i financijske matematike, a onda i iz ekonomskih predmeta gdje sam se dobila osnovno razumijevanje funkcioniranja svijeta investicija, mikro i makro ekonomije. Kroz posao dalje nadograđujem ranije stečeno znanje, kako formalno na Poslijediplomskom studiju aktuarske matematike na PMF-u u Zagrebu tako i neformalno kroz svakodnevni rad. Smatram da je Smjer financijske i poslovne matematike odlična podloga za svakoga tko se vidi u području upravljanja rizicima i aktuarske matematike (prvenstveno zastupljeno u bankama i osiguranjima) te da je kao takav jedinstven smjer u Hrvatskoj koji nudi kombinaciju i statističkih predmeta kao i onih financijskih.

Tena Pavić:
Već u prvim radnim danima sam uočila da u, do tada, nepoznatim situacijama mogu upotrebljavati znanja i sposobnosti koje sam stekla na studiju matematike.

Godine 2012. završila sam studij poslovne i financijske matematike te nastavnički studij matematike i informatike. Nakon početnog radnog iskustva u školstvu 2014. godine počinjem s radom u tvrtki Žito d.o.o., koja se bavi poljoprivredom, trgovinom i industrijskom proizvodnjom. Već u prvim radnim danima sam uočila da u, do tada, nepoznatim situacijama mogu upotrebljavati znanja i sposobnosti koje sam stekla na studiju matematike. Kao glavnu prednost izdvojila bih analitički način razmišljanja koji mi pomaže u praćenju i analiziranju poslovnih podataka, uočavanju zakonitosti te povezivanju različitih poslovnih procesa. Na temelju vlastitog iskustva mogu reći da se diplomirani matematičar može vrlo brzo snaći u sektoru gospodarstva i da lako pronalazi matematičke zakonitosti u aspektima poslovanja.

LINKOVI

Biografije matematičara

Korisne matematičke tablice, enciklopedije i vodiči

Osnovna matematika

Viši razredi matematike

KONTAKT

Mathos alumni klub
Fakultet primijenjene matematike i informatike
Sveučilište u Osijeku
Trg Ljudevita Gaja 6
HR-31 000 Osijek

e-mail: alumni@mathos.hr