Podrška kroz studij

Mentori godišta

Sustav podrške kroz studij pruža potporu studentima prvenstveno u   postizanju   akademskih   ciljeva, ali   i u  razvoju  vještina i kompetencija  potrebnih  za  ostvarivanje  vlastitih  potencijala,  profesionalnih  i  osobnih. U širem  kontekstu,  jedan  od  ciljeva mentorskog sustava je   unaprijediti   komunikaciju te doprinijeti izgrađivanju povjerenja i poštovanja između studenata i zaposlenika Odjela, kao i između samih studenata s ciljem unaprjeđivanja kvalitete studija i studiranja na Odjelu  za matematiku.

Nastavnik mentor godišta sa studentima komunicira putem mrežne stranice pridružene određenom godištu. Studenti mogu postavljati općenita pitanja vezano za nastavu i studije na glavnoj stranici podrške kroz studij, a pitanja specifična za pojedina godišta mogu postavljati na poveznicama koje su gore navedene. Studenti mogu bez ustručavanja postavljati svoja pitanja jer vrlo je vjerojatno da postavljena pitanja zanimaju i druge studente. Ukoliko se ukaže potreba za individualnim sastankom, studenti se mogu obratiti nastavniku mentoru-voditelju godišta u terminu predviđenom za konzultacije.


Obavijesti

 • [24.5.2018.] Natječaji za zapošljavanje (ENNA Infosense d.o.o.)
  Tvrtka ENNA Infosense d.o.o. raspisuje natječaj za zapošljavanje mlađeg Java programera, Java programera i mlađeg suradnika za testiranje softvera. Više informacija na linku.
 • [31.3.2018.] Zainteresirani studenti se pozivaju na podnošenje zamolbi za stipendije prema sljedećim kriterijima:
  • redoviti upis u treću ili više godine studija elektrotehnike, računarstva, informatike, prirodoslovno - matematičkih i srodnih studija,
  • izvrsna postignuća u ocjenama tijekom studija (visok prosjek studiranja) i redovitost studiranja,
  • pisane preporuke fakultetskih nastavnika (po mogućnosti dvije),
  • tečno znanje engleskog jezika.
  Visina mjesečne stipendije za vrijeme trajanja redovitog studiranja dodjeljuje se u mjesečnom iznosu 3.000,00 kuna neto.
  Više informacija na linku.
 • [6.2.2018.] Poziv: postani spasilac
  Hrvatski Crveni križ vodi Službu spašavanja života na vodi prema međunarodno priznatim standardima. U okviru Službe spašavanja života na vodi provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca. Spasilačka služba HCK započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca za 2018. godinu.
  Za više detalja vidjeti plakat.
 • [26.2.2018.] POZIV - Dan mobilnosti
  Filozofski fakultet u Osijeku organizira Dan mobilnosti vezano za različite mogućnosti stipendiranja međunarodne razmjene za sve studente Sveučilišta u Osijeku.
  Dan mobilnosti održava se na Filozofskom fakultetu u Osijeku, Lorenza Jägera 9, u srijedu, 28.02.2018., u svečanoj dvorani na 2. katu, u vremenu od 10.00 do 15.00 sati.
  Osim CEEPUS i bilateralnih stipendija, predstavit ćemo i trenutačno otvoren Erasmus+ natječaj za stipendiranje individualnih mobilnosti studenata, od 12.30 - 13.00 sati.
  Program prezentacija.
 • [21.2.2018.] Prezentacija o Erasmus+ programu studentske razmjene u inozemstvu. 
  Nastavno na objavu natječaja za ERASMUS+ odlaznu mobilnost studenata Sveučilišta u Osijeku, želimo pozvati studente na prezentaciju o Erasmus+ programu studentske razmjene u inozemstvu te o mogućnostima ostvarivanja financijskih potpora u okviru navedenog programa.
  Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 26. veljače 2018., na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, s početkom u 12.00 sati. Erasmus Info dan poziv.
 • [7.2.2018.] Objavljen natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa
  Sveučilište u Osijeku objavilo je natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa za individualnu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom semestru ili u cijeloj akademskoj godini 2018/2019., te u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu u razdoblju 01.06.2018.-30.09.2019.
  Upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranici.
 • [24.1.2018.] Poziv za Infolovke
  Info-centar za mlade Osijek organizira radionicu koja se održava u četvrtak, 25.01.2018., u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15, u periodu od 10 do 18 sati.
  Poziv možete vidjeti na webu i na samom vrhu Facebook stranice.
  Prijave traju još danas, a  važno je ispuniti prijavni obrazac.
 • [12.1.2018.] predavanje pod nazivom Kako analizirati emocije?
  PRONI Centar/Regionalni Info-centar za mlade Osijek u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanja u sklopu EMOCIONALNE ABECEDE, programa za razvoj emocionalne inteligencije.  U sklopu ovog programa, na redu je četvrto predavanje pod nazivom Kako analizirati emocije? , a održat će se 18. siječnja 2018. (četvrtak), u 19 sati, u Info-centru za mlade Osijek, kralja Zvonimira 15. Više informacija može se pronaći u pozivu.
 • 12.12.2017] Natječaj za stipendije koje dodjeljuje Mađarska vlada 
  Otvoren je natječaj za stipendije koje dodjeljuje Mađarska vlada za akademsku godinu 2018./2019.
  Stipendije su dostupne studentima za cjelokupni ili djelomičan studij te znanstvenicima za istraživačke boravke u Mađarskoj.
  Natječaj i ostale informacije nalaze se na web stranici Agencije za mobilnost i programe EU.
 • [8.12.2017.] Poziv na predavanje “Hrabrost na putu sreće”:
  Predavanje “Hrabrost na putu sreće” će se održati povodom proslave 10 godina rada Info-centra za mlade Osijek. Predavanje će se održati u četvrtak, 14. prosinca 2017. , u 18 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ulica kralja Zvonimira 15. Više informacija možete pronaći ovdje.
 • [28.11.2017] Natječaj za dodjelu stipendija
  Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.
  Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici
 • [21.11.2017.] otvoren CEEPUS natječaj
  Studenti mogu dobiti stipendiju za studijski boravak u jednoj od država sudionica CEEPUS programa za ljetni semestar 2017/2018. ili za mobilnost u trajanju od 1-3 mjeseca sa svrhom pripreme završnog rada.
  Prijave se podnose online, a rok za prijavu je 30. studenoga 2017. (uz mogućnost prijave i nakon roka). Za dodatne informacije na raspolaganju je: Agencija za mobilnost i programe Europske unije - Nacionalni CEEPUS ured.
 • [6.11.2017.] IAESTE tribina: Predstavljanje IAESTE natječaja za stručnu praksu u inozemstvu bit će organizirano u srijedu 15.11.2017. u 13:30 sati u P2
  IAESTE Hrvatska i ove godine organizira natječaj za plaćenu stručnu praksu u inozemstvu. Naši članovi će ukratko objasniti postupak prijave i rad same udruge s ciljem da vas motiviraju da izađete iz "comfort zone" i napravite taj korak u vašem studentskom životu.
 • [20.10.2017.] Raspisan natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.
  Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.
  Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine , a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, tel. 01/4594-583, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranica.
 • [20.10.2017.] Upitnik - ABECEDA Informiranja mladih
  PRONI Centar za socijalno podučavanje početkom rujna započeo je s provedbom projektom ABECEDA informiranja mladih. Cilj projekta je definirati modele informiranja mladih na području grada Osijeka, u strukturiranom dijalogu između mladih i donositelja odluka s područja Grada. Ciljana skupina su mladi od 15 do 30 godina, ali i donositelji odluka u gradu Osijeku.
  Upitnik je dostupan na linku.
 • [12.10.2017.] CEEPUS Info dan: poziv
  Agencija za mobilnost i programe EU organizira prezentaciju o CEEPUS programu  i mogućnostima stipendiranja koje su studentima i nastavnom osoblju dostupne u okviru navedenog programa. Prezentacija će se održati u četvrtak, 19. listopada 2017., u Auli Rektorata, Trg Sv. Trojstva 3, Osijek, s početkom u 10.00 sati.
 • [11.10.2017.] Natječaj za likovno rješenje plakata 21. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i naslovne stranice Vodiča za buduće studente.
  Raspisan je natječaj za izradu likovnog rješenja plakata 21. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i naslovne stranice Vodiča za buduće studente za akademsku godinu 2018./2019. Na natječaj mogu se prijaviti studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a više informacija može se pronaći na linku.
 • [28.09.2017.] Otvorene su prijave za 24sata Hackathon powered by Vipnet, na kojem nagrađujemo čak tri tima, a pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine.
  Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu. Timovi će snage odmjeriti 14. i 15. listopada, a natjecanje će se održati u HUB385 u Zagrebu.
  Sve o 24ata Hackathonu možete vidjeti i na Facebooku. Prijavite se već danas!
 • [27.09.2017.] Psihološko savjetovalište za studente
  Cilj Savjetovališta je pružiti studentima podršku u svladavanju akademskih, ali i osobnih poteškoća u svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja efikasnosti studiranja.
  Savjetovanje je besplatno i dostupno za sve studente Sveučilišta u Osijeku. Termin možete dogovoriti e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nalazimo se na adresi Cara Hadrijana 10c (sveučilišni kampus).

  Više informacija može se pronaći na web stranici , a obavijesti o nadolazećim radionicama mogu se pronaći preko Facebooka.

  uvodni sat

 • [25.09.2017.]Početak nastave u akademskoj 2017./2018. godini
  Prvi - uvodni sat s novim studentima prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike i preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike i računarstva održat će se u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine u 9:00 sati u predavaonici broj 1. Nakon uvodnog sata nastava je prema rasporedu koji će biti objavljen na webu.

  Nastava na 1., 2., i 3. godini preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike, Matematike i računarstva i integriranog sveučilišnog nastavničkog studija Matematike i informatike počinje 2. listopada 2017.
  Nastava na diplomskom sveučilišnom studiju Matematike i integriranom sveučilišnom nastavničkom studiju Matematike i informatike na 4. i 5. godini počinje u ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine.
  Prezentacija održana na uvodnom satu je dostupna na sljedećem linku.

Prikazuje se posljednjih pet obavijesti. Prikaži sve obavijesti


Zanimljivosti

JohennesJung

     U perodu od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. Odjel za matematiku posjetio je student Johannes Jung sa Technische Universität Berlin, Berlin, Njemačka.

     Posjet je realiziran u okviru suradnje udruge IAESTE CROATIA. IAESTE CROATIA je Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Studenti Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku također sudjeluju i lokalnim i međunarodnim aktivnostima udruge IAESTE lokalnog odbora Osijek, a više informacija se može pronaći na sljedećem linku.

     Student Johannes Jung radi na primjenama spektralnih algoritama za klasteriranje. Više informacija o njegovom posjetu možete pronaći ovdje.
 

 


Pitanja i odgovori

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment