Podrška kroz studij

Mentori godišta

Sustav podrške kroz studij pruža potporu studentima prvenstveno u   postizanju   akademskih   ciljeva, ali   i u  razvoju  vještina i kompetencija  potrebnih  za  ostvarivanje  vlastitih  potencijala,  profesionalnih  i  osobnih. U širem  kontekstu,  jedan  od  ciljeva mentorskog sustava je   unaprijediti   komunikaciju te doprinijeti izgrađivanju povjerenja i poštovanja između studenata i zaposlenika Odjela, kao i između samih studenata s ciljem unaprjeđivanja kvalitete studija i studiranja na Odjelu  za matematiku.

Nastavnik mentor godišta sa studentima komunicira putem mrežne stranice pridružene određenom godištu. Studenti mogu postavljati općenita pitanja vezano za nastavu i studije na glavnoj stranici podrške kroz studij, a pitanja specifična za pojedina godišta mogu postavljati na poveznicama koje su gore navedene. Studenti mogu bez ustručavanja postavljati svoja pitanja jer vrlo je vjerojatno da postavljena pitanja zanimaju i druge studente. Ukoliko se ukaže potreba za individualnim sastankom, studenti se mogu obratiti nastavniku mentoru-voditelju godišta u terminu predviđenom za konzultacije.


Obavijesti

 • [24.5.2018.] Natječaji za zapošljavanje (ENNA Infosense d.o.o.)
  Tvrtka ENNA Infosense d.o.o. raspisuje natječaj za zapošljavanje mlađeg Java programera, Java programera i mlađeg suradnika za testiranje softvera. Više informacija na linku.
 • [31.3.2018.] Zainteresirani studenti se pozivaju na podnošenje zamolbi za stipendije prema sljedećim kriterijima:
  • redoviti upis u treću ili više godine studija elektrotehnike, računarstva, informatike, prirodoslovno - matematičkih i srodnih studija,
  • izvrsna postignuća u ocjenama tijekom studija (visok prosjek studiranja) i redovitost studiranja,
  • pisane preporuke fakultetskih nastavnika (po mogućnosti dvije),
  • tečno znanje engleskog jezika.
  Visina mjesečne stipendije za vrijeme trajanja redovitog studiranja dodjeljuje se u mjesečnom iznosu 3.000,00 kuna neto.
  Više informacija na linku.
 • [6.2.2018.] Poziv: postani spasilac
  Hrvatski Crveni križ vodi Službu spašavanja života na vodi prema međunarodno priznatim standardima. U okviru Službe spašavanja života na vodi provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca. Spasilačka služba HCK započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca za 2018. godinu.
  Za više detalja vidjeti plakat.
 • [26.2.2018.] POZIV - Dan mobilnosti
  Filozofski fakultet u Osijeku organizira Dan mobilnosti vezano za različite mogućnosti stipendiranja međunarodne razmjene za sve studente Sveučilišta u Osijeku.
  Dan mobilnosti održava se na Filozofskom fakultetu u Osijeku, Lorenza Jägera 9, u srijedu, 28.02.2018., u svečanoj dvorani na 2. katu, u vremenu od 10.00 do 15.00 sati.
  Osim CEEPUS i bilateralnih stipendija, predstavit ćemo i trenutačno otvoren Erasmus+ natječaj za stipendiranje individualnih mobilnosti studenata, od 12.30 - 13.00 sati.
  Program prezentacija.
 • [21.2.2018.] Prezentacija o Erasmus+ programu studentske razmjene u inozemstvu. 
  Nastavno na objavu natječaja za ERASMUS+ odlaznu mobilnost studenata Sveučilišta u Osijeku, želimo pozvati studente na prezentaciju o Erasmus+ programu studentske razmjene u inozemstvu te o mogućnostima ostvarivanja financijskih potpora u okviru navedenog programa.
  Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 26. veljače 2018., na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, s početkom u 12.00 sati. Erasmus Info dan poziv.
 • [7.2.2018.] Objavljen natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa
  Sveučilište u Osijeku objavilo je natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa za individualnu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom semestru ili u cijeloj akademskoj godini 2018/2019., te u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu u razdoblju 01.06.2018.-30.09.2019.
  Upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranici.
 • [24.1.2018.] Poziv za Infolovke
  Info-centar za mlade Osijek organizira radionicu koja se održava u četvrtak, 25.01.2018., u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15, u periodu od 10 do 18 sati.
  Poziv možete vidjeti na webu i na samom vrhu Facebook stranice.
  Prijave traju još danas, a  važno je ispuniti prijavni obrazac.
 • [12.1.2018.] predavanje pod nazivom Kako analizirati emocije?
  PRONI Centar/Regionalni Info-centar za mlade Osijek u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanja u sklopu EMOCIONALNE ABECEDE, programa za razvoj emocionalne inteligencije.  U sklopu ovog programa, na redu je četvrto predavanje pod nazivom Kako analizirati emocije? , a održat će se 18. siječnja 2018. (četvrtak), u 19 sati, u Info-centru za mlade Osijek, kralja Zvonimira 15. Više informacija može se pronaći u pozivu.
 • 12.12.2017] Natječaj za stipendije koje dodjeljuje Mađarska vlada 
  Otvoren je natječaj za stipendije koje dodjeljuje Mađarska vlada za akademsku godinu 2018./2019.
  Stipendije su dostupne studentima za cjelokupni ili djelomičan studij te znanstvenicima za istraživačke boravke u Mađarskoj.
  Natječaj i ostale informacije nalaze se na web stranici Agencije za mobilnost i programe EU.
 • [8.12.2017.] Poziv na predavanje “Hrabrost na putu sreće”:
  Predavanje “Hrabrost na putu sreće” će se održati povodom proslave 10 godina rada Info-centra za mlade Osijek. Predavanje će se održati u četvrtak, 14. prosinca 2017. , u 18 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ulica kralja Zvonimira 15. Više informacija možete pronaći ovdje.
 • [28.11.2017] Natječaj za dodjelu stipendija
  Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.
  Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici
 • [21.11.2017.] otvoren CEEPUS natječaj
  Studenti mogu dobiti stipendiju za studijski boravak u jednoj od država sudionica CEEPUS programa za ljetni semestar 2017/2018. ili za mobilnost u trajanju od 1-3 mjeseca sa svrhom pripreme završnog rada.
  Prijave se podnose online, a rok za prijavu je 30. studenoga 2017. (uz mogućnost prijave i nakon roka). Za dodatne informacije na raspolaganju je: Agencija za mobilnost i programe Europske unije - Nacionalni CEEPUS ured.
 • [6.11.2017.] IAESTE tribina: Predstavljanje IAESTE natječaja za stručnu praksu u inozemstvu bit će organizirano u srijedu 15.11.2017. u 13:30 sati u P2
  IAESTE Hrvatska i ove godine organizira natječaj za plaćenu stručnu praksu u inozemstvu. Naši članovi će ukratko objasniti postupak prijave i rad same udruge s ciljem da vas motiviraju da izađete iz "comfort zone" i napravite taj korak u vašem studentskom životu.
 • [20.10.2017.] Raspisan natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.
  Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.
  Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine , a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, tel. 01/4594-583, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranica.
 • [20.10.2017.] Upitnik - ABECEDA Informiranja mladih
  PRONI Centar za socijalno podučavanje početkom rujna započeo je s provedbom projektom ABECEDA informiranja mladih. Cilj projekta je definirati modele informiranja mladih na području grada Osijeka, u strukturiranom dijalogu između mladih i donositelja odluka s područja Grada. Ciljana skupina su mladi od 15 do 30 godina, ali i donositelji odluka u gradu Osijeku.
  Upitnik je dostupan na linku.
 • [12.10.2017.] CEEPUS Info dan: poziv
  Agencija za mobilnost i programe EU organizira prezentaciju o CEEPUS programu  i mogućnostima stipendiranja koje su studentima i nastavnom osoblju dostupne u okviru navedenog programa. Prezentacija će se održati u četvrtak, 19. listopada 2017., u Auli Rektorata, Trg Sv. Trojstva 3, Osijek, s početkom u 10.00 sati.
 • [11.10.2017.] Natječaj za likovno rješenje plakata 21. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i naslovne stranice Vodiča za buduće studente.
  Raspisan je natječaj za izradu likovnog rješenja plakata 21. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i naslovne stranice Vodiča za buduće studente za akademsku godinu 2018./2019. Na natječaj mogu se prijaviti studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a više informacija može se pronaći na linku.
 • [28.09.2017.] Otvorene su prijave za 24sata Hackathon powered by Vipnet, na kojem nagrađujemo čak tri tima, a pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine.
  Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu. Timovi će snage odmjeriti 14. i 15. listopada, a natjecanje će se održati u HUB385 u Zagrebu.
  Sve o 24ata Hackathonu možete vidjeti i na Facebooku. Prijavite se već danas!
 • [27.09.2017.] Psihološko savjetovalište za studente
  Cilj Savjetovališta je pružiti studentima podršku u svladavanju akademskih, ali i osobnih poteškoća u svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja efikasnosti studiranja.
  Savjetovanje je besplatno i dostupno za sve studente Sveučilišta u Osijeku. Termin možete dogovoriti e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nalazimo se na adresi Cara Hadrijana 10c (sveučilišni kampus).

  Više informacija može se pronaći na web stranici , a obavijesti o nadolazećim radionicama mogu se pronaći preko Facebooka.

  uvodni sat

 • [25.09.2017.]Početak nastave u akademskoj 2017./2018. godini
  Prvi - uvodni sat s novim studentima prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike i preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike i računarstva održat će se u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine u 9:00 sati u predavaonici broj 1. Nakon uvodnog sata nastava je prema rasporedu koji će biti objavljen na webu.

  Nastava na 1., 2., i 3. godini preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike, Matematike i računarstva i integriranog sveučilišnog nastavničkog studija Matematike i informatike počinje 2. listopada 2017.
  Nastava na diplomskom sveučilišnom studiju Matematike i integriranom sveučilišnom nastavničkom studiju Matematike i informatike na 4. i 5. godini počinje u ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine.
  Prezentacija održana na uvodnom satu je dostupna na sljedećem linku.

Prikazuje se posljednjih pet obavijesti. Prikaži sve obavijesti


Zanimljivosti

ivana slika

   

 U rujnu i listopadu 2018. Odjel za matematiku posjetila je studentica Ivana Raković sa Odsjeka za matematiku i informatiku u Banjoj Luci.

     Posjet je realiziran u okviru suradnje udruge IAESTE CROATIA. IAESTE CROATIA je Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Studenti Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku također sudjeluju i lokalnim i međunarodnim aktivnostima udruge IAESTE lokalnog odbora Osijek, a više informacija se može pronaći na sljedećem linku.

     Studentica Ivana Raković radi na istraživanju Hardy-Littlewood-Polya nejednakosti. Više informacija o njenom posjetu možete pronaći ovdje.
 
 
 

JohennesJung

     U perodu od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. Odjel za matematiku posjetio je student Johannes Jung sa Technische Universität Berlin, Berlin, Njemačka.

    

     Student Johannes Jung radi na primjenama spektralnih algoritama za klasteriranje. Više informacija o njegovom posjetu možete pronaći ovdje.
 

 


Pitanja i odgovori

You are not authorised to post comments.

Comments powered by CComment