Održan drugi krug timskog natjecanja MathOS cup 2024

U petak, 10. svibnja 2024., održan je drugi, finalni krug timskog natjecanja MathOS cup, čiji su organizatori Fakultet primijenjene matematike i informatike, III. gimnazija Osijek i Gimnazija Požega, uz podršku Udruge matematičara Osijek. Ove godine, po prvi puta obje sekcije – sekcija matematike i sekcija programiranja, održale su svoj finalni dio u istom terminu.

U sekciji matematike, u prvom krugu sudjelovalo je 241 tim, od kojih je u finalni krug pozvano najboljih 28. U 1. razredu, zlato je osvojio tim “MIOC 1.1.” iz XV. gimnazije, Zagreb, dok je na drugom mjestu bio tim “Zmaj i ljudi” iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb, a treće mjesto pripalo je timu “MATHLETS” iz Prve gimnazije Varaždin. U 2. razredu, pobjednički tim bio je “Leteći medvjedići” iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb, dok su drugo i treće mjesto zauzeli timovi “MIOC 2.2” i “MIOC 2.3” iz XV. gimnazije, Zagreb. U kategoriji trećih razreda, zlato je pripalo timu “SKVID” iz Prve gimnazije Varaždin, dok su na drugom i trećem mjestu bili timovi “Fermatova noćna mora” i “MIOC 3.1” iz XV. gimnazije, Zagreb. U 4. razredu, pobjednički tim bio je “Matko Križan” iz Gimnazije Sesvete, srebrni je tim “Nutella” iz III. gimnazije Osijek, dok je brončani tim bio “Osječka Gimnazija” iz Gimnazije Pula.

U sekciji programiranja, u prvom krugu natjecalo se 51 tim iz cijele Hrvatske, dok je u finalnom krugu sudjelovalo 24 tima s ukupno 71 učenika. Prva dva mjesta u sekciji programiranja zauzeli su timovi XV. gimnazije iz Zagreba, pri čemu je tim “MIOC 1.1.” završio na prvom mjestu, a “MIOC 2.1.” na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo timu “PGV1” iz Prve gimnazije Varaždin.

Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cup-a, Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Prijediplomski studij Matematika te Prijediplomski studij Matematika i računarstvo. Osim toga, najbolje plasirani timovi osvojili su i prigodne nagrade.