Javni poziv za sudjelovanje u bloku radionica – MATHOS Web Development Bootcamp v3.0

Javni poziv za sudjelovanje u bloku radionica

MATHOS Web Development Bootcamp v3.0

Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku poziva sve zainteresirane za stjecanje znanja i vještina iz područja programiranja te početak karijere u IT sektoru da se prijave za sudjelovanje u bloku radionica MATHOS Web Development Bootcamp.

MATHOS Web Development Bootcamp je edukacija zamišljena kao intenzivan trening, tzv. „bootcamp“ koji će polaznike u kraćem vremenskom periodu pripremiti za jedno od najtraženijih zanimanja, posao programera. U provedbi edukacije sudjeluju profesori Fakulteta primijenjene matematike i informatike te stručnjaci iz lokalne IT zajednice, čije će tvrtke najboljim polaznicima po završetku edukacije ponuditi posao.

Edukacija traje 160 sati, a realizirat će se u razdoblju od 27. svibnja do 05. srpnja 2024. godine.


Blokom radionica obuhvaćeni su sljedeći sadržaji i teme:

  • Osnove objektno-orijentiranog programiranja
  • Osnove web tehnologija
  • Razvoj web aplikacija korištenjem ASP.NET razvojnog okvira
  • Rad s relacijskim bazama podataka uz korištenje SQL-a


Nakon uspješno završene edukacije polaznici dobivaju certifikat o pohađanju i završetku te su spremni za početak rada.


Mathos Web Development Bootcamp
organizira se s ciljem osnaživanja matematičkih kompetencija polaznika potrebnih za programsko razmišljanje i programiranje, čime se želi povećati njihova konkurentnost na tržištu rada te poticati razvoj gospodarstva temeljenog na znanju.

Prvenstveno je namijenjen nezaposlenim osobama s najmanje završenom srednjom školom s područja Osječko-baranjske županije, ali otvoren je i za ostale zainteresirane osobe, npr. studente, zaposlene osobe koje žele steći nova ili usavršiti postojeća znanja iz područja programiranja, osobe koje žele promjenu karijere. Od pristupnika se očekuje elementarno razumijevanje i korištenje barem jednog programskog jezika.

Edukacija se organizira uz financijsku potporu i u suradnji s Osječko-baranjskom županijom te je za sve polaznike sudjelovanje u potpunosti besplatno. Nezaposlenim polaznicima pokriven je i trošak prijevoza. U edukaciji može sudjelovati najviše 20 osoba.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem sljedećeg obrasca najkasnije do 17. svibnja 2024.:

PRIJAVNI OBRAZAC

S odabranim prijavljenim osobama provodi se motivacijsko testiranje i testiranje tehničke spremnosti potrebne za pohađanje ovakve edukacije. Konačan popis polaznika Mathos Web Development Bootcampa objavit će se do 24. svibnja 2024. na mrežnim stranicama Fakulteta www.mathos.unios.hr.