Fakultet primijenjene matematike i informatike

     Studentski zbor

 

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Studentski zbor je studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u odlučivanju u tijelima visokog učilišta i predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja.

Studentski zbor Fakulteta primijenjene matematike i informatike sastoji se od sedam članova od kojih troje čine predsjednik i zamjenik Studentskog zbora te predstavnik u Studentskom zboru Sveučilišta. Članove Studentskog zbora biraju studenti Fakulteta primijenjene matematike i informatike na Studentskim izborima koji se održavaju svake dvije godine. Studentski zbor u trenutnom sastavu izabran je na Studentskim izborima 2023., a započeo je s radom konstituiranjem Zbora od strane pročelnika Fakulteta primijenjene matematike i informatike, prof. dr. sc. Kristiana Sabe, 6. srpnja 2023. godine.

ČLANOVI  

Filip Kvesić

predsjednik

Ivana Granoša

zamjenica predsjednika

Josip Repček

predstavnik u Studentskom zboru Sveučilišta

Branimir Brekalo

 

Andrija Novoselec

 

Lovro Barić

Tomislav Vinković

 

Studentski pravobranitelj  Fakulteta primijenjene matematike i informatike je Ida Biškup, kojoj se možete obratiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

DOKUMENTI

 

OBAVIJESTI

 • Tjedan brucoša - 

  S prvim znakovima jeseni, Fakultet primijenjene matematike i informatike dočekao je svoje nove studente na svečan i zabavan način. Tjedan Brucoša donosi niz uzbudljivih događanja koja će pomoći brucošima da se bolje upoznaju s fakultetom, starijim kolegama i samim radom fakulteta. Ovaj projekt, koji spaja zabavu i povezivanje, ima za cilj stvaranje trajnih prijateljstava, podržati tjelesnu aktivnost i pružiti podršku novim studentima tijekom njihove prve godine na fakultetu.

  [Dan Upoznavanja] Tjedan Brucoša započeo je u ponedjeljak kao danom upoznavanja. Novi studenti imali su priliku upoznati se s fakultetom, profesorima i starijim kolegama. Ovaj dan je prilika za postavljanje temelja za buduće uspješno studiranje.

  [Aktivnosti na Svježem Zraku] Održali su se turniri u košarci (3x3), odbojci, nogometu i stolnom tenisu. Osim tjelesnih izazova, organizirali smo i pub kvizove, kao i turnire u različitim kartaškim i računalnim igrama. Najuspješniji su bili nagrađeni medaljama, ali najvažniji cilj je zajednička zabava i povezivanje.

WhatsApp Image 2023 11 05 at 22.16.11WhatsApp Image 2023 11 05 at 22.16.14 WhatsApp Image 2023 11 05 at 22.16.14

 • Odjel za matematiku i IT tvrtka Be-terna početkom lipnja već tradicionalno organiziraju Studentski BBQ Party za zaposlenike i studente Odjela. Zahvaljujući našim sponzorima, uz bogatu ponudu hrane i pića, dvorište Odjela na jedan dan postaje pravi kutak za opuštanje i uživanje uz dobru glazbu. Tijekom popodneva organizirane su popratne aktivnosti, poput turnira u beli i pub kviza itd., dok navečer slijedi izbor za najstudenta i najprofesora prije završnog druženja.
  Fotografije i video-snimke prijašnjih roštiljada možete pronaći na mathos Youtube kanalu, a u nastavku donosimo poveznice s fotografijama i videozapisima (prvi dio, drugi dio) roštiljade 2023. godine.

 

 • Varaždin, svibanj 2023. - Uzbudljiv vikend pun natjecanja i uspjeha odvio se u Varaždinu! Naši talentirani kolege su od 19. svibnja do 21. svibnja sudjelovali na prestižnom CaseIT natjecanju. S velikim zadovoljstvom smo bili gosti naših kolega sa FOI-ja. Naša sveučilišna ekipa je zasjala na natjecanju s dvije sjajne ekipe, a njihov trud i predanost su se itekako isplatili! S ponosom možemo objaviti da su se vratili kući s prvom i drugom nagradom u rukama. Čestitke svim našim talentiranim studentima na izvrsnom sudjelovanju i fantastičnom uspjehu! Ovo je samo nastavak naše uspješne suradnje, a veselimo se budućim projektima i natjecanjima. 21DSC 0022

 

 • Umag, svibanj 2023. - Studenti Odjela za matematiku ponosno su predstavljali svoj fakultet na najvećem studentskom STEM natjecanju u regiji, poznatom kao STEM Games 2023, koje se odvijalo u predivnom gradu Umagu od 9. do 14. svibnja. Naši talentirani natjecatelji suočili su se s brojnim izazovima u sportovima, eSportovima i natjecanjima u znanju, postižući izvanredne rezultate, no vrhunac ovogodišnjih Gamesa bilo je njihovo osvajanje brončane medalje u tehnološkoj areni.

  Ukupno 68 studenata sudjelovalo je u natjecanju, svaki od njih pruživši svoj maksimum kako bi predstavljao svoj fakultet i prikupio vrijedno iskustvo. Uz svoj trud i predanost, studenti su postali brončani junaci STEM Games 2023 u tehnološkim izazovima.

  No, natjecanje nije bilo samo o strogim natjecateljskim disciplinama. Naši studenti su također imali priliku uživati u opuštenom druženju s kolegama s drugih fakulteta iz cijele države, stvarajući trajna prijateljstva i razmjenjujući iskustva. Osim toga, svi su imali priliku otkriti ljepotu Umaga i njegovih okolica, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo na ovom natjecanju.

  Odlazak i sudjelovanje na ovim prestižnim igrama bilo je omogućeno zahvaljujući velikodušnom pokroviteljstvu Odjela za matematiku i Studentskog centra u Osijeku, koji su prepoznali važnost podrške mladim ljudima u STEM područjima.

  U nastavku možete pronaći nekoliko slika koje prikazuju radost i uzbuđenje naših studenata tijekom natjecanja i druženja s kolegama. Čestitamo svim sudionicima na njihovom izvanrednom uspjehu na STEM Games 2023, a posebne čestitke idu našim brončanim junacima u tehnološkoj areni!

  dan4 tomi 170DSC06248Peti dan 233WhatsApp Image 2023 05 09 at 09.54.19

 

 • Studentski zbor Odjela za matematiku osmislio je i proveo projekt Soft Skills Training kojemu je cilj ojačati meke vještine kod studenata kroz predavanje i radionice. Projekt se sastojao od tri modula:
  1.            Metode i tehnike učenja - predavanje: „Naučiti kako učiti“ (4.4.2022.)
  2.          Učinkovito nošenje sa stresom i izazovima studentskog života - dvije radionice:
             „Odjavi stres“ (11.4.2022.) i „Odjavi stres 2“ (25.4.2022.)
  3.          Unapređenje socijalnih i komunikacijskih vještina - tri radionice:
             „Čujem te“ (9.5.2022.), „Zauzmi stav“ (23.5.2022.) i „Surađujem (o)“ (6.6.2022.)

Radionice i predavanja vodila je magistra socijalne pedagogije Ivana Mitrić, vlasnica centra za psihosocijalno savjetovanje i edukaciju Psihogym. Projekt je održan pod pokroviteljstvom Studentskog centra u Osijeku, a detalje o radionicama možete pronaći na: Soft Skills Training, Odjavi stres, Unapređenje socijalnih i komunikacijskih vještina.

 

 • Studentski zbor Odjela za matematiku kroz projekt „Career days“ studentima je želio pomoći u profesionalnoj orijentaciji organizirajući predavanja i radionice:

         1. Radionica: „Escape box u nastavi matematike“ koju je vodila Amanda Glavaš, alumni Odjela za             matematiku, a koja je održana 4.5.2022.
         2. Predavanje: „Put do karijere – Nastavnički studij“ koje je održao Krešimir Vučić.

Više detalja može se vidjeti na Career days.

Također, u okviru Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku, 13.5.2022. održana je „Tribina: Iskustva diplomanata Odjela za matematiku zaposlenih u sustavu privrede“ u okviru koje su gostovali sljedeći predavači:

         1) Ivana Bubalo i Valentina Veseličić, Koios savjetovanje,
         2) Vjekoslav Radan i Domagoj Šušković, PricewaterhouseCoopers Hrvatska,
         3) Dajana Prosinečki i Nera Keglević, BE-terna,

o čemu više možete pronaći na Career days - financijska matematika. Projekti su realizirani uz potporu Odjela za matematiku i Studentskog centra u Osijeku.

 

 • Studentski zbor je, uz potporu Odjela za matematiku, Studentskog centra u Osijeku i osječke IT tvrtke Mono, organizirao "mathos CS minicup" natjecanje u području natjecateljskog programiranja za srednjoškolce te "AI Hackathon" za studente. 13. svibnja 2022. održano je natjecanje za srednjoškolce, a dan kasnije za studente, koje je provedeno u suradnji sa Studentskim zborom PMF-a u Zagrebu. Nakon natjecanja uslijedila su druženja s natjecateljima i proglašenja pobjednika, a dio atmosfere možete vidjeti u galeriji Hackathon, dok je detaljan plan projekta dostupan na AI Hackathon i mathos CS minicup.

  S obzirom na uspješnu realizaciju projekta i mnogobrojne pozitivne komentare, planirano je nastaviti suradnju s PMF-om i potencijalno uključiti u natjecanje studente s preostalih srodnih visokoobrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj. 

 

 • Studenti Odjela za matematiku sudjelovali su na najvećem studentskom STEM natjecanju u regiji zvanom STEM Games, koje je održano u Rovinju u periodu od 17. do 22. svibnja 2022.g. Naših se 40 natjecatelja okušalo u različitim područjima natjecanja - sportovima, eSportovima i natjecanju u znanju, a vrhunac ovogodišnjih Gamesa bilo je natjecanje u tehnološkoj areni koje je okrunilo naše studente broncom. 
  Osim u samom natjecanju, natjecatelji su uživali i u opuštenom i veselom druženju s drugim fakultetima iz svih krajeva države, te u ljepoti samog Rovinja. Odlazak i sudjelovanje studenata na Gamesima omogućeni su uz pokroviteljstvo Odjela za matematiku i Studentskog centra u Osijeku. 
  U nastavku prilažemo nekoliko fotografija s natjecanja i druženja.

WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.14 WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.15 1 WhatsApp Image 2022 07 01 at 20.38.38 WhatsApp Image 2022 07 01 at 20.39.35 WhatsApp Image 2022 07 01 at 20.40.07 WhatsApp Image 2022 07 01 at 20.39.43 1

 

 • Studentski zbor akademske godine 2021./2022. pokreće projekt zvan Mathos pub kviz. Kviz je baziran na općem znanju, a održava se jednom mjesečno u Caffe bar Journalu, u neposrednoj blizini Odjela za matematiku. Za pitanja, nagrade i samu organizaciju zadužene su studentice Odjela koje nastoje na osobit način kviz povezati s istim. Na svakom dosadašnjem kvizu sudjelovalo je u prosjeku 60-ak natjecatelja, od kojih su većina naši studenti. Uzevši u obzir odličnu i natjecateljsku atmosferu te uvijek popunjenu kvotu, nadamo se da se uzlazna putanja već kultnih kvizova nastavlja i u budućnosti! Projekt je sufinanciran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.
  U nastavku možete pogledati slike s do sada održanih kvizova.

     WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.16 WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.17
   WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.18 WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.13 WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.19    WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.21 1 WhatsApp Image 2022 06 30 at 14.56.24

 

 • Odjel za matematiku i IT tvrtka Be-terna početkom lipnja već tradicionalno organiziraju Studentski BBQ Party za zaposlenike i studente Odjela. Zahvaljujući našim sponzorima, uz bogatu ponudu hrane i pića, dvorište Odjela na jedan dan postaje pravi kutak za opuštanje i uživanje uz dobru glazbu. Tijekom popodneva organizirane su popratne aktivnosti, poput turnira u beli, šahovske simultanke, pub kviza itd., dok navečer slijedi izbor za najstudenta i najprofesora prije završnog druženja.
  Fotografije i video-snimke prijašnjih roštiljada možete pronaći na mathos Youtube kanalu, a u nastavku donosimo poveznice s fotografijama i videom roštiljade 2022. godine.