Održan prvi online krug MathOS Cupa

U suradnji s III. gimnazijom Osijek, a uz podršku Udruge matematičara Osijek, u petak 2. veljače održan je prvi online krug timskog natjecanja MathOS Cup – sekcija matematika.

Natjecanju je prisustvovao čak 241 tim sastavljen od 723 učenika iz 34 škole iz cijele Hrvatske. U drugi finalni krug pozvano je po 7 najboljih timova iz svakog razreda.

U 1. razredu to su timovi “MIOC 1.1” iz XV. gimnazije, Zagreb, “Zmaj i ljudi” iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb, “MIOC 1.2” iz XV. gimnazije, Zagreb, “MIOC 1.3” iz XV. gimnazije, Zagreb, “Bazinga” iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek, “Mathlets” iz Prve gimnazije Varaždin te “pitagora” iz X. gimnazije Ivan Supek.

U 2. razredu najbolji su bili timovi “MIOC 2.1” i “MIOC 2.2” iz XV. gimnazije, Zagreb, “ez” iz III. gimnazije Osijek, “Leteći Medvjedići” iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb, “MIOC 2.3” iz XV. gimnazije, Zagreb, “BAKRENJACI” iz Prve gimnazije Varaždin te “Sjedinjeni sinusi” iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb

U 3. razredu pobjednički timovi su “MIOC 3.1” i “Mioc 3.3” iz XV. gimnazije, Zagreb, “Poyntingov vektor” iz Gimnazije Pula, “dodekaedar” i “Izokaedar” iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci, te “Zeleni” i “Skvid” iz Prve gimnazije Varaždin.

Iz 4. razreda u finale idu timovi “Gaćari” iz Prve gimnazije Varaždin, “mioc4.1” iz XV. gimnazije, Zagreb, “Matko Križan” iz Gimnazije Sesvete, “OsječkaGimnazija” iz Gimnazije Pula, “Nutella” iz III. gimnazije Osijek, “mioc 4.2” iz XV. gimnazije, Zagreb te “Lucijanka1” iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb.

Zahvaljujemo svim sudionicima natjecanja i njihovim mentorima i veselimo se odmjeravanju znanja u drugom krugu 10. svibnja 2024.