Pretkolegiji Fakulteta primijenjene matematike i informatike

OSNOVNE INFORMACIJE

Pretkolegij iz matematike i Pretkolegij iz informatike su online tečajevi Fakulteta primijenjene matematike i informatike koji studentima prve godine prijediplomskog studija Fakulteta primijenjene matematike i informatike nude mogućnost testiranja i samostalnog ponavljanja srednjoškolskog gradiva iz matematike i informatike.

Pretkolegij iz matematike

Teme obuhvaćene Pretkolegijem iz matematike su sljedeće:
1. Brojevi i algebra
2. Funkcije
3. Jednadžbe i nejednadžbe
4. Geometrija
Tečaj se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu nalaze se zadaci za samostalan rad. U drugom dijelu nalaze se zadaci za provjeru znanja.
Detaljnije informacije o samom tečaju možete pronaći unutar Loomen sustava. Tečaju pristupate preko sljedeće poveznice: https://fakulteti.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=5207 (za prvi pristup proučite upute za pristup pretkolegijima koje se nalaze na ovoj stranici).

  Pretkolegij iz informatike

  Teme obuhvaćenje Pretkolegijom iz informatike su sljedeće:
  1. Logičko grananje (if-then-else)
  2. Petlje (for, while)
  3. Funkcije
  Tečaj se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu nalaze se zadaci za samostalan rad u kojima će studenti, osim ponavljanja gradiva, imati priliku upoznati način automatske evaluacije programerskih zadataka pomoću Virtual Programming Lab dodatka u sustavu Loomen. U drugom dijelu nalazi se izbor od 6 zadataka (2 iz logičkog grananja, 2 iz petlji, 1 koji povezuje petlje i grananje i 1 iz funkcija).

  Tečaju možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://fakulteti.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=1742 (za prvi pristup proučite upute za pristup pretkolegijima koje se nalaze na ovoj stranici).

  Upute za pristup pretkolegijima

  Pretkolegiji su u potpunosti izvedeni kao e-kolegiji na Loomen platformi (https://loomen.carnet.hr/) što znači da će sav sadržaj i komunikacija biti u obliku online sadržaja. Kako biste pristupili e-kolegijima preporučujemo sljedeće korake:
  Na e-kolegije pristupate preko sljedećih poveznica:
  Pretkolegij iz matematike: https://fakulteti.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=5207
  Pretkolegij iz informatike: https://fakulteti.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=1742
  Prilikom pristupa e-kolegijima ponudit će vam se opcija prijave i odaberite opciju: “Prijava s AAI@Edu.hr elektroničkim identitetom” (tu trebate unijeti informacije koje ste dobili u Obavijesnom pismu prilikom upisa). Kako bi se upisali na odgovarajući e-kolegij kod Studentskog upisa upišite lozinku e-kolegija pr3tkolegij.
  Nakon upisa, u glavnom izborniku Loomen sustava u podizborniku Moji e-kolegiji pojavit će se Pretkolegij iz matematike/Pretkolegij iz informatike kao e-kolegij na kojeg ste se prijavili. Nakon ovog koraka više ne morate unositi lozinku e-kolegija.

  DEMONSTRATURE  IZ PRETKOLEGIJA IZ MATEMATIKE 

  U prva tri tjedna nastave organizirat će se demonstrature iz Pretkolegija iz matematike na kojima će studentima koji to žele demonstratori pomoći u savladavanju pojedinog dijela gradiva iz pretkolegija.

  POMOĆ OKO RJEŠAVANJA ZADATAKA IZ PRETKOLEGIJA IZ INFORMATIKE

  Na kolegiju Uvod u računalnu znanost prolazit će se kroz teme obuhvaćene Pretkolegijem iz informatike i rješavati slični zadaci. Ako studenti budu imali pitanja vezana uz ove zadatke slobodno ih mogu postaviti u trenutku kad se određena tema bude obrađivala na kolegiju.

  Kontakti

  Kontakt osoba za Pretkolegij iz matematike je izv. prof. dr. sc. M. Jukić Bokun (mirela@mathos.hr), a kontakt osoba za Pretkolegij iz informatike je doc. dr. sc. M. Đumić (mdjumic@mathos.hr).