Odjel za matematiku

Matematika i računarstvo

Sveučilišni diplomski studij matematike


 

Diplomski studij Matematike i računarstva prestižni je diplomski studij čija je glavna zadaća školovati vrsne stručnjake za IT industriju. Ovaj studij je namijenjen studentima koji su završili preddiplomski studij Matematike i računarstva ili neki drugi srodan studij.

Što znači srodan studij? Ukoliko ste završili preddiplomski studij u području računarstva ili matematike, a smatrate da vam je studij bio prelagan ili na bilo koji način nije ispunio vaša očekivanja, vjerojatno ste prava osoba za diplomski studij Matematike i računarstva.

O kvaliteti, stručnosti i inovativnosti naših studenata svjedoči i istraživanje udruge Osijek Software City pod nazivom Znanja i vještine studenata osječkih fakulteta, unutar kojega su poslodavci iz IT sektora iskazali svoje mišljenje o znanju i vještinama vezanim uz razvoj softvera koje studenti s našeg sveučilišta usvoje tijekom školovanja. U istraživanju je sudjelovalo 12 većih tvrtki sa sjedištem u Osijeku ili Zagrebu koje zajedno zapošljavaju preko 1 000 djelatnika, a kojima je osnovna djelatnost razvoj softvera. Naši studenti su u gotovo svim kategorijama prepoznati kao najbolji.

Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do (Pelé).

Naziv studija: sveučilišni diplomski studij matematike, smjer:

  • Matematika i računarstvo

Nositelj / izvođač studija: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku / Odjel za matematiku

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija: Magistar / magistra matematike (mag. math.)

Trajanje studija: dvije godine (četiri semestara), pri čemu će kandidat skupiti minimalno 120 ECTS bodova

Status studenta: redoviti studenti 

Uvjeti upisa na studij: pravo upisa imaju pristupnici koji su završili sveučilišni preddiplomski / dodiplomski studij matematike, odnosno drugi odgovarajući sveučilišni preddiplomski ili dodiplomski smjer

Način završetka studija: polaganje svih ispita, izrada diplomskog rada u kojemu je potrebno istražiti zadanu temu i sustavno je prezentirati u zadanom pisanom obliku te polaganje diplomskog ispita.