Upisi

Preddiplomski sveučilišni studij Matematika

Studijski program
Detalji o upisu

Preddiplomski sveučilišni studij Matematika i računarstvo

Studijski program
Detalji o upisu

Diplomski sveučilišni studij Matematika, smjer: Financijska matematika i statistika

Studijski program
Detalji o upisu

Diplomski sveučilišni studij Matematika, smjer: Matematika i računarstvo

Studijski program
Detalji o upisu

Diplomski sveučilišni studij Matematika i informatika, smjer: nastavnički

Studijski program
Detalji o upisu
Ovakav studijski program koji kombinira matematičku teoriju s informatičkim znanjem je upravo ono što je potrebno na današnjem tržištu rada u IT sektoru te smatram da će potreba za takvim kadrovima u budućnosti rasti.

Predsjednik uprave IN2 d.o.o.
Ante Mandić

S obzirom na trendove na financijskom tržištu smatram da su kadrovi obrazovani po programu diplomskog studija matematike, smjera Financijska matematika i statistika Odjela za matematiku već danas potrebni na tržištu rada te da će potreba za takvim kadrovima u budućnosti rasti. Naročito je potrebno ojačati obrazovanje u suvremenim statističkim metodama i analizi jer se na njoj temelji sve više odluka u bankarstvu i širem financijskom sektoru. Kao posljedica nedostatka adekvatnih kadrova banke danas zapošljavaju inženjere fizike, matematike i informatike upravo zbog posjedovanja potrebnih vještina i znanja numeričke analize.

Direktor Hrvatske udruge banaka
Dr. sc. Zoran Bohaček

Studij matematike daje univerzalno primjenjiva znanja koja se mogu koristiti u različitim područjima kao što su tehničke znanosti, informatika, medicina, financije itd. Činjenica je da se matematičari danas zapošljavaju na različitim poslovima, kao što su računski centri, poslovi programiranja i razvoja informacijskih sustava, banke, burze, osiguravajuća društva, različita sveučilišta, osnovne i srednje škole, Institut Ruđer Bošković kao i instituti matematike i prirodnih znanosti u inozemstvu. Također treba naglasiti da matematičari danas relativno brzo pronalaze adekvatna zaposlenja.

Udruga matematičara Osijek